Изборът на хората е великолепен, поне на първо четене. Въпросът

...
Изборът на хората е великолепен, поне на първо четене. Въпросът
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Изборът на хора в бъдещия кабинет е великолепен на първо четене

Изборът на хората е превъзходен, най-малко на първо четене. Въпросът опира до това дали това държавно управление ще получи поддръжка в Народното събрание, дали партиите ще си приказват и ще се спогодят за общи цели и ще дадат късмет на това държавно управление. За да имаме работещ парламент и държавно управление, са нужни диалози сред политическите сили - нещо, което липсва досега. Това съобщи някогашният вицепремиер и обществен министър Лидия Шулева в БТВ " Тази заран ". Според нея няма по какъв начин при един " накълцан избор ", какъвто видяхме на изборите на 11 юли, да няма разговор сред партиите, които да се обединят към общи цели.

Шулева разяснява и избора на Николай Василев за министър председател в проектокабинета на Слави Трифонов.

Николай Василев е извънредно умел и квалифициран човек. От работата си с него мога да кажа, че е един извънредно квалифициран и умел човек както в политиката, по този начин и в бизнеса. В политиката не е най-важна персоналната експертиза, а опцията да се ориентираш в ръководството на едни комплицирани системи и координацията в тях. В другите министерства до момента той съумя да направи тъкмо това, съобщи тя.

Според някогашния вицепремиер е доста значимо да бъде демонстрирана една бистрота в ръководството. Само тогава ще се види дали лицата в кабинета на " ИТН " принадлежат към други политически кръгове, каквито подозрения насочи водачът на Политическа партия " ГЕРБ " Бойко Борисов през вчерашния ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР