Изборът на генерален директор на Българската телеграфна агенция /БТА/ е

...
Изборът на генерален директор на Българската телеграфна агенция /БТА/ е
Коментари Харесай

Ето какво ще обсъждат депутатите тази седмица

Изборът на общоприет шеф на Българската телеграфна организация /БТА/ е първа точка в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Утре се планува Народното събрание да гласоподава по азбучен ред препоръчаните двама претенденти - Ивайло Данаилов, повдигнат от "БСП за България ", и Кирил Вълчев, номиниран от ГЕРБ. За определен ще се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

В четвъртък се планува депутатите да стартират работа с първото четене на промени в Закона за лечебните заведения, а по-късно да прегледат на второ четене промените в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, свързани с метода, по който ще гласоподават поставените под карантина гласоподаватели.

Първа точка в петък е второто четене на промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които плануват основаване на нова фигура на проверяващ прокурор, който да проверява дейностите на основния прокурор.

В проектопрограмата на депутатите за тази седмица е второто четене на промени в Закона за железопътния превоз и в Закона за устройство на територията, както и първото четене на Законопроект за даване на цифрово наличие и цифрови услуги и за продажба на артикули и на промени в Закона за частната охранителна активност.

В четвъртък се планува депутатите да прегледат на първо четене промени в Закона за ръководство на отпадъците и в Закона за енергийната успеваемост, а в петък - в Закона за концесиите. След привършване на законодателната част от съвещанието в последния работен ден от седмицата е очакван парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР