Изборът на г-н Главчев гарантира в много голяма степен честни

...
Изборът на г-н Главчев гарантира в много голяма степен честни
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова посочи кой може да бъде поканен за министър на финансите

Изборът на господин Главчев подсигурява в доста огромна степен почтени избори. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът проф. Румяна Коларова.

" Сметната палата е онази институция, която управлява финансирането от всевъзможен тип обществени финанси. Най-голямата гаранция за почтени избори е контролът върху финансирането на изборите, върху финансирането на партиите, и финансирането на предизборните акции. И от тази позиция, аз си мисля, че човек с профила на Главчев, ще има особена сензитивност и отговорност към подготовката на избори ", посочи политологът.

Тя изясни, че Димитър Главчев има два вероятни разновидността за съставянето на длъжностен кабинет - единият да резервира хора от сегашния кабинет в оставка и да предложения хора от предходни служебни кабинети. " Просто зависи, което сигурно несъмнено, не допуска да предложения хора от предходни служебни кабинети на Радев. А може би само хора от първия длъжностен кабинет на Радев, с профил, който може да бъде взет поради. И несъмнено, от двата служебни кабинета на Росен Плевнелиев могат да бъдат поканени. Защото е ясно, че те са подобен вид, имат този профил, хем на специалисти, хем на хора, които са тествани в тяхната кардинална позиция ", посочи проф. Коларова.

Политологът обърна внимание, че финансовият министър от кабинета на Марин Райков е съвършен образец за финансист и за специалист, който може да бъде поканен за министър на финансите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР