Изборът на еврото, когато инфлацията е толкова висока, е малко

...
Изборът на еврото, когато инфлацията е толкова висока, е малко
Коментари Харесай

Полският премиер: Изборът на еврото налива масло в огъня

Изборът на еврото, когато инфлацията е толкоз висока, е малко като наливане на масло в огъня и това е предизвестие за всички, които желаят да принудят поляците да се причислят към еврозоната “.

Това сподели на конференция министър председателят на Полша Матеуш Моравецки.

Според него покачването на цените в Хърватия след приемането на еврото може да послужи като предизвестие за Полша, която още не е приела еврото.

По думите му потреблението на еврото в Хърватия, почнало на 1 януари, е довело до бързо повишаване на цените на горивата, потребителските артикули и услугите.

Съгласно контракта си за присъединение с Европейски Съюз Полша се е заела също да одобри еврото, само че може да дефинира датата, по кое време да стане това. Настоящото държавно управление се опълчва на премахването на злотата, макар че някои икономисти и бизнес групи настояват, че приемането на еврото би било от изгода за полската стопанска система.

Моравецки отхвърли и изказванията на опозицията, че държавното управление му е значително отговорно за високата инфлация в Полша, потвърждавайки, че растящите цени са резултат от руско-украинската война.

Всеки със здрав разсъдък и личен разсъдък знае добре, че инфлацията пристигна при нас извън. Тя беше импортирана в Полша и е обвързвана с войната в Украйна ", сподели той.

Той добави, че въвеждането на еврото в Полша в този момент ще докара до още по-висока инфлация.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПолша евро еврозона ПоследниНай-четениПолитика 64 Полският министър председател: Изборът на еврото налива масло в огъня Крипто 120 Криптозаразата се популяризира: Coinbase редуцира близо 1000 души Бюджет и финанси 228 Министерството на финансите към този момент е поръчало уебсайт за еврото Инфраструктура 272 Шишков даде обещание „ стремително “ строителство на пътя Видин – Ботевград Компании 30472 Без жалост: Apple дава отговор на рецесията с продажбите с парадоксални цени? Компании 10676 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Компании 7364 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР