Изборът на дрехи за жени на средна възраст е по-труден,

...
Изборът на дрехи за жени на средна възраст е по-труден,
Коментари Харесай

11 неща, които можете спокойно да носите на 50+ и да не се страхувате да изглеждате млади

Изборът на облекла за дами на междинна възраст е по-труден, в сравнение с за млади дами. От една страна, всички поучават да се носят класика, само че не може да не се признае, че костюмите от туид, кадифените рокли и кашмирените палта прибавят възраст. Кой желае да наподобява по-възрастен от годините си?

Но дамите, които се обличат в очебийно юношески облекла, постоянно наподобяват неуместно. Ето за какво при избора е доста значимо да се откри компромис, облеклата би трябвало да са елегантни, стилни и съвременни. Какви неща могат да се носят безвредно, без да се опасяват да бъдат клеймирани като „ млада баба “?

Дънки

Тази рокля е универсална. В допълнение, той има невероятна функционалност за подмладяване на изображението. Разбира се, тук не би трябвало да се прекалява. Носенето на дънки с големи дупки към момента не си коства.

По-добре е да изберете типичен модел или съвременни мами дънки с висока кройка. Основното нещо е да изберете модел, който стои добре. Тези дънки освен подмладяват, само че и леко поправят фигурата.

Можете да носите всичко с дънки. Дори такива “възрастни ” неща като яке от туид или кадифе в комплект с деним няма да остареят.

Не забравяйте да употребявате и други деним продукти – якета, рокли, поли. Всички те са чудесни за основаване на дрешник на жена на елегантна възраст.

Бяла риза

Още едно универсално нещо, което ще подхожда на съвсем всеки. Изберете класическа риза с прав контур и я комбинирайте с всяка алтернатива за долнище.

Какъв е смисълът на бялата риза? Първо, този жанр наподобява добре както на стройни, по този начин и на цялостни фигури. На второ място, ризата не остарява, под прикритието на типичен блузи с яка с лък или жабо. На трето място, белият цвят освежава и подмладява.

Ако смятате, че бялото ви кара да изглеждате бледи, потърсете слонова кост или ярко кремаво.

Ярки неща

Неутралните тонове са положителни, само че не им се спирайте. Наличието на ярки цветове в дрешника е доста младо. Все отново не би трябвало да употребявате киселинни тонове, само че ярките, сочни естествени нюанси могат да се носят на 50 и в по-зряла възраст.

Изберете ярки облекла с класическа кройка, тя не наподобява предизвикателно, даже цветът да е ослепителен.

Неща с детайли на асиметрия

Нещата с детайли на асиметрия наподобяват стилни и съвременни. Тя може да бъде всяка част от ансамбъла – пола, блуза или сако. Сложната асиметрична форма съвършено подмладява и прави изображението по-интересно.

Модерни неща

Нищо не ви кара да изглеждате по-стари като остарелите облекла. Винтидж стилът, несъмнено, е хубав и прелъстителен, само че изрично не е подобаващ за дами на възраст 50+. Старомодните и винтидж неща трансформират младата жена в някакъв „ музеен експонат “.

Ето за какво е доста значимо да се следват трендовете. Но би трябвало да ги употребявате рационално. Важно е да изберете единствено това, което ви подхожда.

Може да са необятни панталони или блуза с пухкави ръкави, всяка жена може сама да реши кой фешън продукт й отива и се вписва добре в дрешника й.

Обувки

Обувките на „ баба “ могат доста да състарят изображението, тъй че е значимо да изберете верните освен облекла, само че и обувки.

Вероятно някой ще възрази, че на доста дами на междинна възраст им е мъчно да носят обувки и ботуши с токчета. Но не е належащо да избирате шипове. Стабилният ток към този момент е настоящ и въобще не би трябвало да е висок.

Имате ли маратонки и кецове в дрешника си? Това са доста комфортни обувки и наподобяват ужасно в комбиниране освен с спортен екип, само че и с рокля или панталон.

Експресивни аксесоари

Дори и най-скучният и обикновен комплект ще свети в нови цветове, в случай че го допълните със стилни и съвременни аксесоари.

Тя може да бъде истинска чанта, ефектна шапка или обемен шал. Тези елементи играят забележителна роля във възприемането на изображението, тъй че могат и би трябвало да се употребяват при основаването на вашите изображения.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР