Изборът на дрехи е по-труден за жените на средна възраст,

...
Изборът на дрехи е по-труден за жените на средна възраст,
Коментари Харесай

11 неща, които можете спокойно да носите в 50+ и да не се страхувате да изглеждате младежки

Изборът на облекла е по-труден за дамите на междинна възраст, в сравнение с за младите дами. От една страна, всички поучават да се носят класика, само че би трябвало да се признае, че костюмите от туид, кадифените рокли и палтата от кашмир прибавят възраст. Кой желае да наподобява по-възрастен от възрастта си?

Но дамите, които се обличат с очебийно юношески облекла, постоянно наподобяват неуместно. Ето за какво, когато избирате, е доста значимо да намерите компромис, облеклата би трябвало да бъдат елегантни, стилни и съвременни. Какви неща могат безвредно да се носят, без да се страхувате.

Дънки
Тези облекла са универсални. Освен това тя има удивителното свойство да подмладява облика. Разбира се, няма потребност да прекалявате. И въпреки всичко не трябва да носите дънки с големи дупки. По-добре е да изберете класическия модел или в този момент модерните дънки мом. Основното нещо е да изберете модел, който се вписва добре. Тези дънки освен подмладяват, само че и леко поправят фигурата.

Всичко може да се носи с дънки. Дори такива “възрастови ” неща като яке от туид или кадифе в комплект с деним няма да остареят.

Не забравяйте да употребявате и други деним детайли – якета, рокли, поли. Всички те са чудесни за основаване на дрешник за жена на елегантна възраст.

Бяла риза
Друго универсално нещо, което ще дава отговор на съвсем всички. Изберете класическа риза с прав контур и я комбинирайте с всяка алтернатива.

Какво става с бялата риза? Първо, този жанр наподобява добре както на слаби, по този начин и на цялостни фигури. На второ място, ризата не ви прави по остаряла. На трето място, белият цвят освежава и подмладява.

 Ако смятате, че бялото ви кара да изглеждате бледи, потърсете слонова кост или ярък крем.

Светли облекла
Неутралните тонове са положителни, само че не трябва да се спирате единствено на тях. Наличието на ярки цветове в дрешника е възможно. Киселинните тонове към момента не си коства да се употребяват, само че ярки, сочни естествени нюанси могат да се носят на 50.

Изберете ярки облекла с класическа кройка, те не наподобяват провокативни, даже в случай че цветът е ослепителен.

Дрехи с детайли на асиметрия
Нещата с детайли на асиметрия наподобяват стилни и съвременни. Това може да бъде всяка част от ансамбъла – пола, блуза или яке. Сложната асиметрична форма съвършено подмладява и прави облика по-интересно.

Модни облекла
Нищо не остарява като остарялото облекло. Винтидж стилът, несъмнено, е хубав и прелъстителен, само че безусловно не е подобаващ за дами на 50+ години. Старомодните и винтидж неща трансформират младата жена в баба.

Ето за какво е доста значимо да се следват трендовете. Но би трябвало да ги употребявате рационално. Важно е да изберете единствено това, което ви подхожда най-добре. Това може да са необятни панталони или блуза с подпухнали ръкави, всяка жена може сама да реши кое фешън нещо й отива и се вписва добре в дрешника й.

Обувки
Обувките на „ баба “ могат доста да състарят облика, тъй че е значимо да изберете и подобаващите облекла и обувки.

Вероятно някой ще спори, че доста дами на междинна възраст се затрудняват да носят обувки и ботуши на висок ток. Но не е належащо да избирате такива модели.

Имате ли маратонки в дрешника си? Това са доста комфортни обувки и наподобяват ужасно, когато са съчетани освен с спортен екип, само че и с рокля или типичен панталон.

Експресивни аксесоари
Дори и най-скучният и елементарен комплект ще искри с нови цветове, в случай че към него добавите стилни и съвременни аксесоари.

Това може да бъде истинска чанта, ефектна шапка или обемен шал. Тези елементи играят основна роля за възприемането на облика.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР