Изборът на Димитър Главчев за служебен премиер очевидно произтича от

...
Изборът на Димитър Главчев за служебен премиер очевидно произтича от
Коментари Харесай

Харалан Александров: Полезният ход на ПП е спешно да започнат да се образоват, ако не е късно

Изборът на Димитър Главчев за длъжностен министър председател явно произтича от мощно стеснения избор, който имаше пред президента. Такова мнение изрази в предаването " Стълбището " на Дарик радио общественият антрополог Харалан Александров. По думите му, ГЕРБ ще са доста спокойни с Главчев.

" Като профил и като си CV, той е доста подобаващ и напълно несъмнено, че ГЕРБ ще са доста спокойни с него. Със сигурност им дава преимущество от позиция на огромния роман за завръщането на ГЕРБ в ново качество като една не просто допустима, а като преобладаваща, структурираща, система, проевропейски или евроатлантическа, каквото и да значи това в днешно време, партия, която е по този начин да се каже неизтребима. Понеже е на всички места, където и да погледнеш и да се обърнеш виждаш хора, които по някакъв метод са били покрай или част от ГЕРБ, или са работили с него. Този очарователни флирт, който Борисов има с Христо Иванов, е образец за това. Човек, който е бил някак си към него, в никакъв случай не става до дъно зложелател ", проучва Александров.

За Бойко Борисов постоянно е било най-важно отношението на хората, които поддържат ГЕРБ. Имаше огромно отчаяние в партията, разяснява още антропологът. По думите му, потребният ход на " Продължаваме промяната " е " незабавно да се образова ".

“Полезният ход на Политическа партия, не знам дали не е късно за него, е незабавно да се образова. Те тъй като пристигнаха с такава версия за себе си, като научени, като хора, които знаят истината и идват тука на тая варварска, несъвършена територия, да ни я донесат, несъмнено с печата на хегемона от Харвард, изпаднаха, съгласно мен, в доста огромен капан през цялото време по силата на неспособността да те чуват и да се и да се учат от придвижване. За разлика от другите които са street wise, нали Борисов най-много, тоя човек който носи знанието в тялото си...

Истински огромното отчаяние, огромната меланхолия и огромната тъга, съгласно мен настана, когато се оказа, че знанието, което евентуално е съответстващо за университетските среди в Харвард, се оказа много мъчно съвместимо с политическата действителност и просвета тука. Според мене те не разбрах в точния момент, че би трябвало незабавно да стартират да се образоват и да намерят метод да го осъществяват, да намерят по какъв начин да ашладисат тази среда с това, което имат като подготвеност. После това, което се оказа, че огромна част от тая подготвеност е въобразена, нереална и измислена и най-после се оказа, че започнаха да вършат поредност от неточности и да се държат разрушително ”, сподели още общественият антрополог.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР