Изборът на Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август

...
Изборът на Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август
Коментари Харесай

Правосъдният министър изрази съмнения по повод избора на Сарафов

" Изборът на Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. за изпълняващ длъжността на основен прокурор продължава да оставя подозрения. От самото начало не поддържам това решение " съобщи пред Българска национална телевизия правосъдният министър.

Относно отхвърли за предопределение на арбитър, проверяващ основния прокурор, Славов разяснява, че назначението е част от наказателния развой. Добави, че чака решение да бъде взето на идващото съвещание.

" Ако не се реализира изборът, ще бъда заставен, под някаква форма, да оспоря това решение, по правосъден ред, тъй като това би било интервенция във провесен развой ", разясни.

Според правосъдния министър неналичието на взето решение може да докара до подозрения в самия механизъм, по тази причина е значимо да се извършват законоустановените функционалности. Той добави, че назначението на арбитър за проверяващ прокурор не би трябвало да се обвързва с процедурата по следствие и нейното преустановяване. Обясни, че решение би трябвало да бъде взето допустимо най-бързо.

" Самото предопределение е краткотрайно. В момента, в който се извърши смяната в Конституцията, тогава ще се избере нов претендент ", изясни Славов.

По думите му ролята на правосъдния министър в процеса за правосъдната промяна и измененията в Конституцията е организационна.

" Моята работа е да слага в Пленума на Висш съдебен съвет следните въпросите - натискът върху магистрати и злоупотребата с пълномощия ", сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР