Изборът и украсяването на коледна елха е традиция в цял

...
Изборът и украсяването на коледна елха е традиция в цял
Коментари Харесай

Как хората в 12 страни избират коледни елхички

Изборът и украсяването на коледна елха е традиция в целия свят. Има обаче разлики в желанията към цвят, форма, величина, декорация, както и в бюджета, който отделят фамилиите в другите страни в Европа. Това декларират от единствената фабрика за произвеждане на елхи на Балканите, която се намира в гр. Раковски, във връзка неофициално изследване в 12 страни: България, Румъния, Унгария, Сърбия, Хърватска, Македония, Словения, Австрия, Босна, Херцеговина, Словакия и Чехия.

Най-популярният цвят във всички 12 страни и тази година е зеленият. Най-много се търсят елхи, които наподобяват естествените. Семействата избират както типичен зелен цвят, по този начин и разнообразни нюанси на зеленото. Любопитно е, че в страни като Австрия, Унгария, Словакия и Чехия фамилиите избират еднакъв цвят както за елха, по този начин и за декорация – нещо, което не е особено да вземем за пример за страните на Балканите.

На второ място са „ заснежените “ елхи. Заснежената кралска елха е посипана със сняг, клоните са натежали и са обърнати надолу – по този начин както става в природата при полъх на вятър или рухване на преспи. „ Заснежени елхи “ най-вече се търсят в Австрия, Унгария, Чехия, Словения и Словакия; радват се на интерес и у нас. „ Снегът “ за заснежената елхичка „ съхне “ в специфични индустриални пространства, при специфична температура. На цветни елхи – в алено, синьо, розово, оранжево – към момента се стопират фамилии и търговски центрове в Македония и Хърватска, въпреки че модата им сякаш към този момент отшумява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР