Избор №3 в тазгодишния драфт в НБА бе запазен за

...
Избор №3 в тазгодишния драфт в НБА бе запазен за
Коментари Харесай

Голямата баскетболна звезда на Европа отиде в НБА

Избор №3 в тазгодишния драфт в НБА бе непокътнат за словенската хала Лука Дончич. В “Барклис сентър” гардът на Реал Мадрид бе изтеглен от Атланта, само че след това бе пратен посредством трейд в Далас, който даде своя Избор №5 в лицето на Тре Йънг.

“Разговарях с много представители на тимове, само че най-много с Далас. Те се държаха ужасно с мен и аз съм доста благополучен. Да си част от НБА е нещо особено и аз се веселя, че ми се случи и на мен. Имам доста съотборници, които са играли в тази лига, те ми споделиха много неща, тъй че мисля, че знам какво ме чака”, показа двуметровият гард, представен от BBALL.BG.

Европейският първенец със Словения и притежател на трофея в Евролигата бе поздравен и от водача на Маверикс Дирк Новицки.

През предишния сезон Лука Дончич се показа мощно в Европа. С екипа на Реал Мадрид записа приблизително по 14.7 точки, 5.1 битки и 4.6 асистенции. Стана Изгряваща звезда в Евролигата за втора поредна година и бе определен за MVP на сезона и на финалите в шампионата.

В Далас обаче са подготвени да проявят самообладание към него. “Трябва да вземем под внимание обстоятелството, че той е на 19 години. Имаше тежък сезон, а първият му мач в НБА не може да се случи за една нощ подготовка. Това ще бъде дълъг и сложен развой, само че ние сме доста разчувствани, че ще пристигна при нас. Той направи невероятни неща в Европа”, сподели треньорът на Далас Рик Карлайл.

Под номер 1 в драфта, който се организира в Бруклин (САЩ), Финикс избра ДиАндре Ейтън. Под номер 2 Сакраменто се спря на Марвин Багли. Под номер 4 Джарън Джаксън бе предпочетен от Мемфис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР