Избор на управител на БНБ е първа точка в дневния

...
Избор на управител на БНБ е първа точка в дневния
Коментари Харесай

НА ЖИВО: НС избира управител на БНБ

Избор на шеф на Българска народна банка е първа точка в дневния ред, съгласно признатата стратегия за работа на Народното събрание през днешния ден.

Единствената кандидатура е на ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански ( " ИТН " ), откакто другият кандидат - Андрей Гюров, номиниран от " Продължаваме Промяната ", се отдръпна.

По искане на ГЕРБ-СДС депутатите ще изслушат министъра на външните работи Теодора Генчовска по отношение на изказвания на Жозеп Борел, висш представител по външна политика и сигурност на Европейски Съюз, и Аналена Бербок - министър на външните работи на Германия, във връзка изказванието за единодушие на България Република Северна Македония да стартира договаряния за еврочленство през първото полугодие на 2022 година.

В постоянния парламентарен надзор ще вземат участие вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и министрите Александър Николов, Радостин Василев, Бойко Рашков, Теодора Генчовска, Асена Сербезова, Атанас Атанасов и Иван Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР