Избистря ли се позицията на България по конфликта между НАТО

...
Избистря ли се позицията на България по конфликта между НАТО
Коментари Харесай

Под повърхността на конфликта Русия – НАТО

Избистря ли се позицията на България по спора сред НАТО и Русия поради Украйна? След Съвета по сигурността при премиера и преди изключителното съвещание в Народното събрание предаването „ Преди всички “ събра няколко гледни точки.

„ България е доста подвластна енергийно от Русия и това се знае от доста време. Ако има действителен спор, той ще има такова отношение към България особено. Цяла Европа в действителност е подвластна от Русия “, припомня проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС и началник на Катедра “Национална и районна сигурност ”, член на мрежата от специалисти на Стокхолмския институт за проучване на проблемите на мира.

Сега приказваме за хибридна война. Война през януари на нашия континент в никакъв случай не стартира, отбелязва Димитров.

 Руският президент Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС

Имаме класическа хибридна война . Малко би трябвало да бъдем по-спокойни. “

Във връзка с възможните стопански наказания по отношение на Москва проф. Димитров акцентира, че те не всеки път са най-ефективният инструмент върху политиката на дадена страна.

 Снимка: списък

„ Русия след 2014 година е в режим на наказания в доста връзки. Те вкараха контрасанкции. Този миг със глобите би трябвало да бъде съществено преосмислен . “

Трябва да се откри политическо решение, което да удовлетвори ползите на двете страни в региона на сигурността , обобщава Димитър Димитров.

Трите гледни точки чуйте в звуковите файлове.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР