Избирателят е все по-уморен от случващото се в страната. Това каза

...
Избирателят е все по-уморен от случващото се в страната. Това каза
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Избирателят е все по-уморен от случващото се в страната

Избирателят е все по-уморен от протичащото се в страната.

 

Това сподели евродепутът Илхан Кючюк, съпредседател на Алианса на либералите и демократите за Европа, в аудиокаста на " Фокус " по отношение на идните пети следващи предварителни парламентарни избори.

 

" Според мен България наподобява объркана в изборите, които прави. Тук не би трябвало да се упрекват българските жители, а по-скоро политическите партии, които не съумяват да се съберат на едно място и да намерят това консенсусно поле, което може да изведе страната от всички рецесии. Защото, както постоянно сме казвали, и то с огромна доза съображение, майката на всички рецесии е политическата. Без да се откри решение на политическата рецесия, няма по какъв начин да се върви напред ", съобщи Кючюк.

 

Евродепутатът изясни, че в Западна Европа също ръководят държавни управления, формирани от необятни обединения, само че не се стига до няколко следващи предварителни вота. Според него всеки един парламент, в който не се сформира работещ кабинет, страната изпада в по-дълбока политическа рецесия.

 

" Трудно се изяснява по какъв начин в една Холандия доста партии, от време на време и осем, какъвто е в този случай, могат да се съберат и да създадат коалиция, а в България би трябвало да се премине за пети път през оценката на гласоподавателите. И какво се случва, в случай че и този път оценката на гласоподавателите не ни хареса? Задълбочаване на политическата рецесия, задълбочаване на всички публични проблеми, които си ги имаме така и така от доста години ", сподели той.

 

Според Кючюк в цяла Европа е имало привнесени рецесии, само че огромна част от страните са се справили с тях. Той счита, че рецесиите се превъзмогват в рационалните общества.

 

" Има привнесени рецесии и те са артикул на нарушените доставки, всичко това, което го претърпяхме като промяна, икономическа или обществена, подбудено от COIVD-19. Разбира се, че войната в Украйна има своите отблясъци. Но виждаме, че редица страни се оправят. Да вземем за образец министър-председатели, които потвърдиха доверието си – по този начин стана в Естония, по този начин стана в Дания значително, по този начин стана в Швеция, главните политически партии резервираха позициите си. Политическата рецесия би трябвало да бъде ръководена и тя се ръководи от рационалните общества, те намират метод по какъв начин да излязат от редицата провокации, които им дава обстановката ", сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР