Избирателните символи играят важна роля в един демократичен процес. Докато

...
Избирателните символи играят важна роля в един демократичен процес. Докато
Коментари Харесай

Партията на бившия премиер на Пакистан губи изборен символ. Ще навреди ли на перспективите му?

Избирателните знаци играят значима роля в един либерален развой. Докато Пакистан се приготвя за общи избори, планувани идващия месец, плакати с партийни знаци могат да се видят залепени по стълбове и крайпътни стени в градовете.

Политическите партии започнаха акция, облепиха стени с пропагандни плакати, само че признакът на това, което мнозина считат за най-популярната партия в страната, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), наподобява липсва, с помощта на невиждана принуда за PTI и неговия водач в пандиза, някогашния министър председател Имран Хан. На партията на Хан е неразрешено да употребява партийния знак на изборите, планувани за 8 февруари.

Членовете и поддръжниците на PTI споделят, че блокирането на нейния знак, бухалка за крикет, е трик на подкрепяното от военните краткотрайно държавно управление, с цел да подсигурява провалянето на партията.

Междувременно водачът на Пакистанската национална партия (PPP), Билавал Бхуто-Зардари, също твърди, че на седем от претендентите на неговата партия...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР