Избирателната активност за член на Висшия съдебен съвет от следователската

...
Избирателната активност за член на Висшия съдебен съвет от следователската
Коментари Харесай

Избирателната активност за член на ВСС от следователската квота мина 60 процента

Избирателната интензивност за член на Висшия правосъден съвет от следователската квота е към този момент съвсем 62 %. Данните са към 12:00 часа, което е четири часа от началото на изборния ден.

Чрез осведомителната система за електронен избор през интернет правото си на глас са упражнили 248 от следователите, като изборната интензивност е 62,63 на 100. С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата в столицата са упражнили правото си на избор 20 следователи и изборната интензивност е 51,28 %, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малко след 11 часа гласоподава единият от претендентите - Бойко Атанасов – следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Петко Петков – следовател в Националната следствена работа и претендент за член на Висш съдебен съвет, гласоподава посредством електронната система за избор.

Кандидатите за член на Висш съдебен съвет са трима - Бойко Атанасов - следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура СГП, Наталия Василева и Петко Петков - следователи в Националната следствена работа.

Изборният ден продължава до 18:00 ч. За определен се смята този, който има 50 % плюс един глас. Ако никой не събере толкоз гласове, двамата претенденти с най-голям резултат отиват на балотаж. Той ще би трябвало да е на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР