Избирателната активност в Разградска област към 11.00 часа е близо

...
Избирателната активност в Разградска област към 11.00 часа е близо
Коментари Харесай

Близо 9% е избирателната активност в област Разград

Избирателната интензивност в Разградска област към 11.00 часа е близо 9 %, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Районната изборна комисия /РИК/ Хубан Соколов.

Правото си на избор за избор на президент и вицепрезидент са упражнили 11 811 души от имащите право на глас 132 930. Активността е 8,89 на 100.

За народни представители са дали своят вот 11 933 гласоподаватели, или 8,98 на 100 от правоимащите. Активността на парламентарните избори към същия час на 11 юли е била над 12 %, а на изборите на 4 юли, към 10.00 часа, - близо осем %.

Най-активни са гласоподавателите в община Лозница, където са дали своят вот над 12 на 100 от гласоподавателите. Най-нисък е процентът в община Самуил. Там за президент и вицепрезидент бюлетина са пуснали малко над 5 % от гласоподавателите, а гласувалите за Народно заседание са 3,85 %. В община Разград интензивността е 9,39 на 100.

Изборният развой в региона протича обикновено, сподели Соколов. По думите му е имало дребни механически проблеми с устройствата в обособени секции, само че те не са довели до преустановяването на машинното гласоподаване.

Хубанов сподели още, че от началото на изборния ден в Районната изборна комисия са постъпили пет тъжби за нарушавания на изборния развой . По случаите се взимат нужните ограничения.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи осведомиха, че до този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите в района. До 11.30 часа през днешния ден с удостоверения за гласоподаване са се снабдили четирима жители, а връчените подготвени персонални карти са 11.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР