Избирателната активност в Пловдив на местния вот не е висока.

...
Избирателната активност в Пловдив на местния вот не е висока.
Коментари Харесай

Агресия от застъпник срещу журналисти в „Столипиново“

Избирателната интензивност в Пловдив на локалния избор не е висока. Не такава обаче е в квартал „ Столипиново “, където опашките пред изборните секции са от сутринта. Екипът на БТВ се опита да разбере хартиените бюлетини ли върнаха хората пред урните. Застъпник на партия обаче не разрешава да разпитваме хората и се държи нападателно към екипа.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 523
„ Няма ли по-грамотни… Какво вършиме тук в този момент? Защо не питаш мен?... Я, се съобразявай по какъв начин приказваш, ма. Я, изчезвай от тук “, бяха думите на покровителя, съобщи БТВ.

За да успеем да приказваме свободно с хора, се постанова намесата и на полицията.

На въпрос към жена дали се е ориентирала елементарно с хартиените бюлетини, тя отговори: „ Не е елементарно, гледах там… “ А на въпрос може ли да чете тя отговори: „ Ни можи. “

Друг мъж, който също е необразован, се опитваше да откри къде да гласоподава, тъй като „ има предпочитание да гласоподава “.

„ Трудно се ориентират и къде да гласоподават, в това число има и рядкости, където задраскват местата, където би трябвало да има печати “, описа Павел Начев, ръководител на СИК.

Председателите на СИК-овете в „ Столипиново “ чакат огромен брой недействителни бюлетини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР