Избирателната активност при следващите извънредни парламентарни избори може да се

...
Избирателната активност при следващите извънредни парламентарни избори може да се
Коментари Харесай

Васил Тончев: Хартиената бюлетина ще даде възможност до урните да отидат още около 300 000 души

Избирателната интензивност при идващите изключителни парламентарни избори може да се повиши, в случай че с изключение на гласуването с машини в изборния развой се върнат и хартиените бюлетини. Машините вършат вота по-честен, само че забележителна каста от хората имат комплекс към новите технологии. Това са по-възрастните и хората с по-ниско обучение. Хартиената бюлетина ще даде опция до урните да отидат още към 300 000 души, с което изборната интензивност ще доближи междинното европейско равнище, сподели за Васил Тончев, социолог от организация " Сова Харис ".

Отказът на " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия да се отзоват на поканата на президента Румен Радев за политически съвещания преди връчването на първия мандат за ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание е тактически ход. А това, че ГЕРБ и Движение за права и свободи одобриха поканата на президента още в първия ден, демонстрира, че систематичните партии към този момент възприемат ситуацията като предизборна и считат, че държанието им ще се одобри добре от техните гласоподаватели, разяснява Тончев.

Тончев подчертава върху политическия разлом сред " Продължаваме промяната " и президента Румен Радев. Като най-ярък образец той уточни разликите в отношението към " Газпром ". Докато " Продължаваме промяната " подходи твърдо към съветския снабдител на газ, то президентът има по-неутрална позиция. Липсата на съгласие сред двете страни по тематиката докара до невъзможността да се консолидира болшинство в границите на този парламент, изясни Тончев. При тези условия изрично отиваме към изключителни парламентарни избори, които най-вероятно ще са в края на септември, сподели социологът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР