Избирателната активност на парламентарните избори в Тунис е била едва

...
Избирателната активност на парламентарните избори в Тунис е била едва
Коментари Харесай

Тунис счупи рекорда за ниска избирателна активност – под 10% излязоха да гласуват на изборите

Избирателната интензивност на парламентарните избори в Тунис е била едвам 8,8% – най-ниската в историята на страната след революцията.Председателят на изборната комисия дефинира изборния развой като изцяло законен и почтен.
От моя позиция повода е ясна. Тя се крие в смяната в системата за гласоподаване и неналичието на политическо финансиране на предизборните акции. Защото за първи път, и ние го споделяме, поемайки отговорност, за първи път имаше чисти избори и чиста предизборна акция, без политическо финансиране, което беше причина за пазаруване на гласове - дано бъдем ясни и откровени. За първи път изборите в Тунис бяха почтени.
Фарук Буаскер, ръководител на изборната комисия

Повечето тунизийски партии бойкотираха вота. Според тях той е част от „ прелом “ против демокрацията.

Основният опозиционен алианс прикани Каис Сайед президента да събере всички политически сили за съвещания, както и да напусне поста си, тъй като е изгубил легитимност.
Избирателната комисия споделя, че интензивността е 8,8 %. Ние споделяме, че това е земетресение от 8,8 по скалата на Рихтр. Молим тези, които ръководят нелегално и без никаква легитимност, да изоставен.
Ахмед Неджиб Шеби, водач на “Фронт за национално избавление ”

Предварителните резултати се чакат в понеделник.

Изборите се организираха съвсем година и половина, откакто - след месеци на политическа невъзможност - Сайед приключи активността на предходния парламент, разположи военни и разпореди пренаписване на конституцията, което критиците му дефинираха като прелом.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР