Избирателната активност към 16 часа е 26.5%, сочат данните на

...
Избирателната активност към 16 часа е 26.5%, сочат данните на
Коментари Харесай

Социолози: Хората гласуват основно с машини, но и вотът на хартия не е за подценяване

Избирателната интензивност към 16 часа е 26.5%, сочат данните на “Тренд ”. Много леко нагоре - няма сериозна активизация. Това заяви Евелина Славкова в " На фокус ". 

''Хората гласоподават главно с машини, само че и гласуването на хартия също не е за подценяване. Ще бъде забавно в демографските разбивки от кои партии са решили в последния миг да се засилват и да гласоподават и до каква степен акцията им е повлияла. Има конспирация и няма нищо несъмнено в тези избори. Надяваме се в 20 ч. да можем да обявим спечелилия, а не да са доста близки резултатите ", уточни още тя.

Първан Симеонов от " Галъп " уточни, че интензивността се движеше като предишния път денем, следобяд наподобява, че е по-висока.

" Вероятно това е обвързвано с другата степен на готовност. Някои електорати държаха да гласоподават по-рано. Досега много повече се гласоподава с машина. Над 20% вземат решението или в последния ден, или в последните дни. Май отново изборите ще се вземат решение в последния миг. В обществените мрежи текат лъжливи данни. Призовавам гласоподавателите да не им имат вяра, а да ревизират социологическите организации ", разяснява той.

По думите му на доста места има резултати, които ще разберем чак в паралелното преброяване. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР