Избирателната активност към 16,00 часа е 25,58%. Най-висока е в

...
Избирателната активност към 16,00 часа е 25,58%. Най-висока е в
Коментари Харесай

ЦИК: 23 МИР в София с най-висока активност към 16,00 часа, най-ниска – в Кърджали

Избирателната интензивност към 16,00 часа е 25,58%. Най-висока е в 23 МИР София – 33,95%, а най-ниска – в Кърджали – 19,72%.

„ Същия % изборна интензивност сме имали на изборите на 14 ноември за народни представители към 16,00 часа – 25,58%, без значение че броят на гласоподавателите и гласувалите тогава и в този момент е друг “, сподели зам.-председателят на ЦИК Росица Матева.

7 тъжби и 66 сигнала са постъпили до 17:30. Всички са обработени. Голяма част от тях са за нарушавания в обществените мрежи и работата на СИК. За нарушаване от подателите се считат опашките пред секциите, както и за недопускане на наблюдаващи в изборното отношение.

Установени са нарушавания в три уеб страницата за издание на предварителни резултати.

Преустановено е гласуването с машини в още няколко секции.

Общо 32 са секциите, минали на хартиено гласоподаване. 11 от тях са поради неработещ читател на смарткартите.

„ При нас не е достигнала такава информация и подобен сигнал. Не би трябвало техникът да може да даде такава информация “, сподели по отношение на информацията, че в Хармали има дефектирала машина, която е изтрила гласовете на хората преди 11,00 часа.

Четири сигнала са пристигнали за една и съща секция в квартал „ Младост “ в София. Проблемът е бил, че начело са се образували опашки. Затова от ЦИК предложиха при последващи избори изборният лист да се раздели. Подобен проблем е имал и при предходни избори в същата секция.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР