Избирателната активност към 11 часа е 8.68%, съобщиха от Централната

...
Избирателната активност към 11 часа е 8.68%, съобщиха от Централната
Коментари Харесай

Балотажът стартира с по-слаба избирателна активност спрямо изборите 2 в 1

Избирателната интензивност към 11 часа е 8.68%, оповестиха от Централната изборна комисия.

Към 9 часа записаната интензивност е 3.5%, което е малко по-ниско от интензивността, засечена към този час на първия тур, сподели за БНР изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл болкан " Първан Симеонов. Агенцията е сътрудник на БНР в изборния ден. За съпоставяне преди седмица в този час интензивността е библа 4 на 100.

Симеонов посочи, че това е разумно, тъй като нормално на втори тур интензивността е по-ниска. “Тази година е много странна, не трябва да се бърза с никакви прогнози”, сподели той.

Спрямо втория тур на президентските избори през 2016 година към този час интензивността е два пъти по-ниска, посочи Симеонов.

“Промяна на вота сред първи и втори тур не е толкоз евентуална. По-интересното ще бъде по какъв начин ще се групират електоратите на политическите сили от първия тур, по какъв начин в този момент ще гласоподават, каква ще е поддръжката за единия и другия претендент, както и за “третия” претендент, който се споделя „ не поддържам никого “, разяснява социологът пред БНР.

4.5% изборна интензивност към 09:30 ч. на балотажа за президентското място, демонстрират данните на " Алфа рисърч ". Информацията е на национално равнище.

На вота " 2 в 1 " предходната неделя интензивността по данни организацията към същия час беше аналогична, само че леко по-висока - 4.9%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР