Избирателна активност в стряната към 11 часа е 11,85%, съобщиха

...
Избирателна активност в стряната към 11 часа е 11,85%, съобщиха
Коментари Харесай

РИК ще решават за хартиените бюлетини, в 56 секции гласуването с машини е спряно |

Избирателна интензивност в стряната към 11 часа е 11,85%, оповестиха от ЦИК. Най-висока тя е във Враца - 16,22%, а най-ниска - в Пловдив-град - 5,58%.

В 56 секционни комисии машините се заменят с хартиени бюлетини. Първоначално решение за прекосяване към хартиено гласоподаване ЦИК беше взела единствено за 12 секции, след които още 44 се оказаха в неспособност да продължат гласуването с машини, посочи БНР.  

Заради късно идващата по утвърждения ред информация за неработещи машини, ЦИК взе решение самите районни изборни комисии да преценят на място дали да се премине към гласоподаване с хартиени бюлетини. 

Съответната РИК да вземе решение, да уведоми неотложно секционната изборна комисия, където са на разположение такива условия и ЦИК да получи образец от взетото стимулирано решение, изясни Камелия Нейкова, ръководител на ЦИК. 

Говорителят Росица Матева посочи, че най-честите недостатъци при машините са, че машината за гласоподаване е спряла, не отпечатва разписките, не работи печатащото устройство или картите не сработват. Всички тези проблеми не могат да бъдат оправени от техниците. Затова ЦИК е решила да се премине към гласоподаване с хартиени бюлетини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР