Избирателите в две богати области в Северна Италия - Венето

...
Избирателите в две богати области в Северна Италия - Венето
Коментари Харесай

Гражданите на Венето и Ломбардия поискаха по-широка автономия

Избирателите в две богати области в Северна Италия - Венето и Ломбардия , гласоподаваха с огромно болшинство на референдуми през вчерашния ден за по-голяма автономност от централното държавно управление в Рим, предадоха Ройтерс и АП.
 
Над 90% от гласувалите гласоподаватели в двете области, които са ръководени от клонящата към фракционизъм Северна лига, поддържаха по-широка автономност, при която да имат повече пълномощия в сферите на имиграцията, сигурността, образованието и околната среда , както и да употребяват по-голяма част от данъчните си доходи . В тези две области е съсредоточена една трета от стопанската система на Италия.
 
 БГНЕС

Президентът на Венето Лука Дзая сподели, че над два милиона поданици на региона са дали своят вот на референдума, чийто резултат назова " хубав ".
 
" Венето се трансформира в лаборатория за автономност ", уточни той. Но при обработката на резултатите е имало хакерска офанзива, добави Дзая. " Имаме три равнища на сигурност, две от които бяха наранени от хакери. За момента сме отчасти блокирани и се свързваме по телефона с всяка община. Ще имаме дефинитивни резултати след няколко часа ", сподели Дзая.
 
Президентът на Ломбардия Роберто Марони съобщи, че с референдумите двете области могат да обединят сили, " с цел да поведат борбата на века ".
 
 БГНЕС

Двамата водачи ще обсъдят с районните препоръки настояванията на двете области към централното държавно управление, след което ще отидат в Рим с цел да се срещнат с премиера на Италия Паоло Джентилони.
 
Референдумите не са обвързващи за централното държавно управление, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР