Избирателите в Англия гласуват днес на местни избори. Вотът е

...
Избирателите в Англия гласуват днес на местни избори. Вотът е
Коментари Харесай

Англия гласува на местни избори - първи голям тест за Риши Сунак

Избирателите в Англия гласоподават през днешния ден на локални избори. Вотът е първият огромен електорален тест за премиера Риши Сунак, откакто през последната година ръководещите консерватори минаха през поредност кавги, и с стопанската система, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Днес се гласоподава за 8 хиляди места в 230 общински съвета.

Днешните избори за органи за локално самоуправление се считат за последната опция за партиите да привлекат социална поддръжка преди парламентарните избори следващата година, само че те ще покажат и дали най-голямата опозиционна партия - лейбъристите - са в положение да трансфорат сегашната си двуцифрена преднина в социологическите изследвания в електорални победи.
На Сунак, който пое властта след придруженото от кавги ръководство на Борис Джонсън и безредната икономическа политика при Лиз Тръс, е приписвана заслуга, че е нормализирал стопанската система. Въпреки това прогнозите са партията му да понесе през днешния ден тежки загуби. Основните изборни борби са една страна в Северна и Централна Англия сред торите и лейбъристите, които водят пред ръководещите с към 15 % в националните социологически изследвания, а въпреки това - в Южна Англия, сред торите и Либералните демократи.

Анализатори означават, че на този избор се чакат и по-силни резултати на Либералните демократи и Зелените, защото нормално тези две обединения и по-малките партии се показват по-добре на локални избори, в сравнение с парламентарните.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР