Избирателите не могат да снимат с мобилен телефон в избирателните

...
Избирателите не могат да снимат с мобилен телефон в избирателните
Коментари Харесай

ЦИК: Избирателят ще сваля леко маската, за да бъде идентифициран преди гласуване

Избирателите не могат да снимат с мобилен телефон в изборните секции, поради обстоятелството, че това може да докара до така наречен " сниман избор ", от което да последва нищожност на бюлетината. Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на ЦИК и добави, че в Изборния кодекс е записано ясно това условие, както и са планувани наказания за сходни дейности.
По същата логичност не може да има и " показан избор ". Единствено възможно е, при позволена от гласоподавателя неточност, той до изиска наново гласоподаване с хартиена бюлетина. Той отхвърли да разяснява решението на Върховния административен съд да остави без разглеждане настояването за оставане на видеонаблюдението в края на изборния ден. В края на изборния ден могат да участват с изключение на наблюдаващите, покровителите, представители на партии и обединения, по този начин също и представители на медиите, които да видят по какъв начин става отчитането на резултатите.
 3 април е ден за размисъл преди вота, не се позволява пропаганда 3 април е ден за размисъл преди вота, не се позволява пропаганда
Събота е ден за размисъл преди парламентарните избори в неделя, съобщи БГНЕС. В деня за размисъл не се позволява предизборна пропаганда....
Андреев увери, че са взети поради всички инструкции в заповедта на министъра на опазването на здравето по отношение на обезпечаването на безвредна среда за гласоподаване. Всички повърхности ще бъдат дезинфекцирани, в това число и машините. Дезинфектанти са доставени в нужните количества. Осигурани са защитни средства - маски и ръкавици за членовете на секционните комисии. Председателят на ЦИК означи, че ограниченията са съобразени с практиките, възприети в страните, които досега са провели избори по време на пандемията.
При даване на персоналните си документи, гласоподавателят ще смъква леко маската си, с цел да удостовери, че той е лицето, което ще гласоподава. Химикалките в секциите ще са задоволително, с цел да се дезинфекцират, само че при положение, че гласоподавател желае да гласоподава със личен химикал - това ще бъде разрешено. Александър Андреев изясни, че сумирането на резултатите от хартиените бюлетини и на тези от машините в секциите, в които ще се гласоподава по двата метода, е несъмнено като наложително от законодателя. Това изисква повече внимание при попълването на резултатите, с цел да може данните да са правилни. Той чака, че точно тези нанасяния на данни може да докара до закъснение на работата по обработването на резултатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР