Избирането на уволнения от болница Лозенец“ проф. д-р Любомир Спасов

...
Избирането на уволнения от болница Лозенец“ проф. д-р Любомир Спасов
Коментари Харесай

Колеги на Любомир Спасов алармираха за груби нарушения и огромен натиск при избора му за декан в СУ

Избирането на уволнения от болница „ Лозенец “ проф. доктор Любомир Спасов за декан на Медицинския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ бе посрещнато с неодобрение измежду сътрудниците му. Лекари, преподаващи в образователното заведение, алармираха за редица процедурни измами и голям напън при вота.

„ На събранието бяха осъществени редица груби процедурни нарушавания на Правилника за устройството и активността на Софийския университет. Под голям напън от страна на проф. доктор Любомир Спасов върху членовете на събранието, употребявайки лично пояснение на правилника и погазвайки Закона за висшето обучение, той жестоко ограничи правата на лекарите-преподаватели в Медицинския факултет “, пишат трима лекари в отворено писмо.

И тримата са били претенденти за управителни постове на въпросното общо заседание, само че правата им са били орязани от Спасов. По думите им той е съобщил, че не всички членове на университетския състав могат да заемат управителни постове във Факултета. От конкуренцията са били отстранени служебно лекарите преподаватели и са оставени да се състезават за постове единствено теиз от неклинични специалности - биология, химия, физика, биофизика.

Позицията на тримата лекари идва, откакто през вчерашния ден стана ясно, че, който към този момент е заемал два пъти. Едно от нарушаванията на вярна е точно по тази линия - Законът за висшето обучение не разрешава някой да е декан повече от два пъти.

В писмото се показва, че Спасов е определен „ с неразбираемо и евентуално незадоволително болшинство “. Според известието на СУ – пристигнало повече от две седмици след избора на Спасов – се показва, че той е излъчен за декан с 51 гласа „ за “, 9 гласа „ срещу “ и 20 гласа „ въздържал се “.

Името на Спасов се свързва с редица кавги, последният от които е казусът с първокласния скришен апартамент в болница „ Лозенец “ – частен апартамент от 500 кв.м., обзаведен с кухня, работен кабинет, джакузи, сауна и първокласно съоръжение, построен по време на ръководството на болничното заведение от професора. Разкритието докара до уволнението му от поста шеф на болничното заведение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР