Избирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската

...
Избирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен се връща в родния си Брюксел като председател на ЕК

Избирането на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия в прочут смисъл е завръщане вкъщи за 60-годишната немска министърка на защитата, родена и израснала в Брюксел, където татко ѝ е заемал значим пост в прохождащия европейски план.

Фон дер Лайен, която е непосредствен съдружник на немския канцлер Ангела Меркел и с дълъг стаж като министър на нейния десноцентристки Християндемократически съюз, стана изненадващият избор на водачите на Европейския съюз за основния пост, само че трябваше да постави съществени старания, с цел да убеди Европейския парламент, че е дамата, подобаваща за тази позиция.

Мнозина евродепутати разкритикуваха подмолната договорка, по силата на която Фон дер Лайен се появи като незнайна големина и заобиколи водещите претенденти, водили акциите от името на главните политически групи в Европа преди изборите за Европейския парламент през май. Тя ще е първата жена ръководител на Европейската комисия, което значи, че ще управлява 32 000 души и ще дефинира огромна част от политическия дневен ред на блока през идващите пет години.

" Ние сме половината население на Европейски Съюз. Настояваме за справедливия си дял ", сподели през вчерашния ден Фон дер Лайен, като даде обещание да предизвиква равенството сред половете.

В Германия доста хора бяха удивени от новия политически напредък на един от минимум известните немски министри.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР