Избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ „не измени

...
Избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ „не измени
Коментари Харесай

Немски политик: Не само Русия нарушава международното право

Избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати „ не промени света към по-добро”, декларирал ръководителят на немската Лява партия в Бундестага Дитмар Барч в изявление за Der Tagesspiegel под заглавие " Die Linke ist nicht unkritisch gegenüber Russland ".

Ако зад „ непредсказуемите външнополитически действия” на Тръмп стои избрана тактика, то тя е „ извънредно опасна”, подчертал политикът. Американският президент е на път да „ предизвика нови войни”, да вземем за пример посредством анулация на нуклеарната договорка с Иран.

Новият външен министър на Германия Хайко Маас се изяви със скъсването с външната политика на своите прародители, да вземем за пример с Русия, отбелязал Барч. При цялата „ обоснована критика” по адрес на Русия, не е оправдано да се вършат крачки за изменение на курса във връзка с нея. Преди своята първа среща с външния съветски министър Лавров, Маас отправил „ тежки обвинения” срещу Москва, което понижава опциите на немската външна политика.

„ Лявата партия не е настроена към Русия не сериозно. Ние обаче считаме, че нарушаванията на интернационалното право и правата на индивида би трябвало на всички места да се осъждат еднакво” – декларирал Барч.

Прагматичният метод на Франк-Валтер Щайнмайер и на Зигмар Габриел към Русия внесъл значим принос в стабилността. „ Без Русия решаването на проблеми като спора в Сирия е невъзможно” – обобщил водачът на немските леви.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР