Избираме новите 240 депутати в 49-ото Народно събрание. На места

...
Избираме новите 240 депутати в 49-ото Народно събрание. На места
Коментари Харесай

Куриозите на вота: Порно плакат агитира във Враца

Избираме новите 240 депутати в 49-ото Народно заседание. На места у нас някои от машините стопираха работа поради механически проблеми и се мина единствено към хартиено гласоподаване.

Както на всички избори не липсват и куриозни случки пред урните в страната.

Ето и някои от най-запомнящите се:

Благоевград:

Един гласоподавател не е позволен да гласоподава, поради счупена персонална карта. Това заяви на конференция ръководителят на РИК Антоанета Богданова.

Изборният развой в региона протича умерено. От началото на изборния ден има постъпили 11 тъжби, които са свързани с погрешно сложени пропагандни материали, както и с гласоподаване с придружители в Община Гърмен.

От сутринта има 15-20 сигнала, че при гласоподаване на гласоподаватели на машините не са излезли задачите бюлетини и не се вижда вотът на гласоподавателите. Три машини в общините Гърмен, Благоевград и Сандански са спрели работа.

Област Пазарджик:

Секретар на секционна изборна комисия във Велинград е отстранена за неизпълняване на отговорностите си, осведомиха от Районната изборна комисия (РИК) в Пазарджик.

В РИК е постъпила тъжба от членовете на десета секция във Велинград, в която е посочено, че секретарят на секционната изборна комисия (СИК) Митра Чопева отхвърля да подпише протокола за маркиране на печата, влиза в словесни нападки с останалите членове на комисията и пречи на работата.

След осъществена инспекция от РИК е установено, че жалбата е основателна.

Враца:

Към Районната изборна комисия в града е подаден сигнал за нерегламентирана пропаганда, посредством потребление на банер с циничен текст.

Това заяви представителят Силия Иванова. По думите ѝ сигналът е подаден и към прокуратурата. Тя съобщи, че е направена инспекция от сътрудници. Става въпрос за плакати наоколо до жп гарата в града. Единият към този момент е отстранен, чака се и другият да бъде свален.

Кюстендил:

Към този миг в РИК са постъпили три сигнала за липса на паравани в изборните помещение.

„ Направена е инспекция, такива има. Все още обаче не сме излезли с решение, тъй като няма кворум на комисията ", разяснява ръководителят ѝ Венцеслав Механджийски.

Снимката е илюстративна
ТЕМА преди 7 минути 145 преди 10 минути 117 преди 15 минути 135
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР