Избесня и ме удари по главата отзад. Предполагам, че с

...
Избесня и ме удари по главата отзад. Предполагам, че с
Коментари Харесай

Една българска майка описа кошмара и унижението си

" Избесня и ме удари по главата откъм гърба. Предполагам, че с револвер. Колко време съм била в безсъзнание не помня. Събуждам се от рева на сина ми. Беше призрачен сън. Установиха разтърсване на мозъка. Спука ми черепа, отчупи се късче от него и в този момент имам дупка. А най-после съдът даде правата за сина ни на него. "
С тази потресаваща история стартира описа си пред " България Днес " Мария Лучанска. Шокиращият случай става в Република Южна Африка в края на май 2017-а. Насилникът е бащата на втория наследник на българката, който е локален мъж.

От първия си брак с българин Мария има наследник на 23 години. В ЮАР се озовава поради работата му. След като бракът им се изчерпва, двамата се развеждат миролюбиво.

Остава да живее в Йоханесбург, до момента в който синът й приключи гимназия. Тогава Мария среща южноафриканеца, а след време схваща, че е бременна. " Още като разбра, настоя да има аборт. Не бях първа младост и беше доста рискова бременност. Реших, че по този начин е било писано, в случай че се резервира детето. Не желаех да го умъртвявам. Знаех, че сама ще си го отглеждам ", споделя майката. Момченцето се ражда на 3 февруари 2014 година

" Като отхвърлих аборт, започнаха закани за живота ми. Южноафриканският лекоатлет Оскар Писториус умъртви приятелката си и той сподели, че умерено може да направи това с мен. Оскар бил травмиран от дребен, че няма крайници. А пък бащата на детето ми взима непрестанно хапчета за усмиряване на буйното държание, психозата и тревожните мисли. На психическа основа е и не може да си управлява държанието ", споделя Мария и добавя, че две години и половина чужденецът не заплаща прехрана.

Така се стига до случай, в който бащата на второто й дете я разрушава от пердах.

" Заплашваше ме, беше ме боязън и отдръпнах жалбата. Можеше и на детето да направи нещо. Осъдиха го за прехрана и тотално озлобя. Преследваше ме с колата до детската градина и назад. Заключваше детето в банята и твърдеше, че по този начин го дисциплинира. В ЮАР мъжът е цар. Жените се подчиняват, гледат децата и си стоят у дома. Така е във всички фамилии, при него също. А в този момент внезапно някаква българка да му споделя посредством юрист по кое време да си вижда детето ", споделя българката.

След побоя идва и случаят с револвера. " Притесни се, че могат да го осъдят, и на 14 юни се съгласи да подпише писмото, с което да се приберем в България. Прибираме се и по-късно разбирам, че до момента в който сме у нас, са му доказани права на татко и му присъждат публично дни, в които да вижда детето си. Изчаква три седмици и отива в полицията с изказванието, че нарушавам полицейската заповед и не вижда сина ни. Подвежда полицията и не им споделя, че сме отпътували за България с негово позволение. И в този момент в случай че се върна в ЮАР, ще бъда задържана, тъй като не съм му давала детето ", споделя обстановката Мария.

Южноафриканецът завежда дело у нас през януари по Хагската спогодба за гражданските аспекти на интернационалното похищение на деца. И го печели. Софийски градски съд дава правата на момчето на бащата. " Нарушението е, че сме пристигнали в отпуск и не сме се върнали. В претекстовете се приказва по какъв начин са нарушени правата на бащата. Че детето е доста малко и в случай че се върне в ЮАР, няма да помни. Това е мнението на съдията ", споделя Мария и прибавя, че ще се бори до дъно, в случай че би трябвало, и живота си да даде.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР