Изабелла Шиникова в последните месеци разочарова с изявите си и

...
Изабелла Шиникова в последните месеци разочарова с изявите си и
Коментари Харесай

Бившата номер 1 се оказа твърде силна: Шиникова взе само три гейма срещу Плишкова

Изабелла Шиникова в последните месеци разочарова с изявите си и неуспеха при множеството опити да преодолее квалификациите на мощните WTA съревнования, в които се включи, само че за както нейна, по този начин и наша наслада, отрицателната серия на софиянката през тази седмица откри своя край и тя влезе в главната скица на влиятелния WTA 500 шампионат в Токио. Българката обаче не случи на шанс при жребия и трябваше още на старта в същинската част от надпреварата да срещне някогашната номер едно Каролина Плишкова, която се оказа прекомерно висока топка за нашенката и я надигра след единствено 58 минути на корта - 6:2 6:1. По този метод до момента в който втората ни ракета се сбогува с японската столица, то чехкинята към този момент е в идващия кръг, където я чака Петра Мартич.

Белла стартира безапелационно дуела, като не позволи изненада в първия си гейм на сервис, обаче при втория си подобен сериозен напън и бомбени ретури от страна на Плишкова затрудниха доста българката, заради което фаворитката се откъсна напред в резултата с пробив. Шиникова нямаше желание да се отхвърля и взе идното си подаване, освен това на нула, само че два пропуснати първи сервиси се трансфораха в лесни цели за някогашната номер едно и тя чрез втори брейк записа откриващия сет на сметката си.

Началото на втората част можеше да има фундаментално значение за бъдещето на софиянката в мача, която разполагаше със своя първи късмет за пробив, но го пропиля, откакто ретурът ѝ не откри очертанията на корта. Шиникова се оправи с психологическия миг в идните минути, печелейки подаването си, но това се оказа последното позитивно нещо за Белла в срещата и съществено повишаване на нивото от Плишкова означаваше пет следващи гейма в актива на чехкинята, както и крайният триумф в японската столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР