Изабелла Шиникова се представя доста колебливо от началото на тревния

...
Изабелла Шиникова се представя доста колебливо от началото на тревния
Коментари Харесай

Втори български успех на Уимбълдън: Шиникова откри победоносно участието си!

Изабелла Шиникова се показва много нерешително от началото на тревния сезон и за момента продължава да търси първия си триумф на зелената настилка, откакто взе присъединяване в пресявките на конкуренциите в Хертогенбош и Берлин, но отпадна след единствено един мач. Родната представителка през днешния ден откри акцията си на Уимбълдън, като на старта в квалификациите срещна международната номер 190 Симона Уолтърт, за която това е дебютно присъединяване в пресявките на третия шампионат от Големия Шлем за годината.

Сблъсъкът ни даде равновесие на силите на корта, като и двете състезателки имаха с какво да впечатлят от своите репертоари. Втората ни ракета срещаше надалеч повече компликации по отношение на противничката си на сервис, само че точно в тези моменти под съществено напрежение блесваше в най-хубавата си светлина, което след това се оказа от основно значение за крайния излаз на срещата и Шиникова победи след 6:3 3:6 6:3. С дебютния си триумф на трева за сезона международната номер 217 са класира за втория квалификационен кръг на най-стария тенис шампионат, където й следва да се изправи против победителката всред 13-та сложена Юлия Грабер и 32-годишната Янина Викмайер.

Двубоят започва с сложен гейм за българката, която се наложи да отразява три брейкбола още в първото си подаване, само че се довери напълно на началния си удар и съумя да се оправи с неподходящата обстановка. Последваха мощни минути за сервиращите, преди Белла да направи сериозна крачка напред, повишавайки равнището в ударите си, при подаването на британката, с цел да може с чудесно извършена акция от главната линия да осъществя пробив за 4:2. Мигновен спад в играта на международната номер 217 обаче наруши концентрацията й и тя съобщи сервиса, откакто водеше 30:0, а с това загуби и преимуществото си. Софиянката резервира успокоение и не се повлия от отрицателните страсти, което мигновено даде претенции от нея резултат и втората ни ракета се поздрави с нов пробив, който й разреши да сервира за продобиване на частта. Шиникова изпитваше усложнения с вкарването на първото си подаване, като бе изправена пред угрозата още веднъж да изгуби задатъка си, посрещайки два брейкбола, но точно в решителните мигове показва темперамент и не просто се избави, а даже оползотвори сетбола си след следващата добра композиция и се приближи на сет от място в идната фаза.

Втората част имаше необезпокоявано начало за подаващите, само че не след дълго в шестия гейм Белла инкасира нов спад, като грешките от ракетата й заваляха и тя съобщи сервиса си, изоставайки в резултата с 2:4. Българката не наведе глава, а в противен случай, стартира все по-уверено да намира очертанията на корта и завчас посредством рибрейк редуцира пасива си на таблото. За наше страдание обаче, втората ни ракета още веднъж страдаше от неналичието на първо подаване, като се трансформира в лесна цел за Уолтърт, която оползотвори шанса си за пробив, а броени минути по-късно на личен сервис отрази двата брейкбола, до които доближи нашенката, и възвърне равенството в мача.

Решителният сет на старта представляваше истински призрачен сън за софиянката, която по този начин й не съумяваше да се възползва от ръстовото си преимущество на начален удар, като непроменяемо срещаше брейкболи и не даде нужната опозиция на съперничката си, което й коства пробив пасив, който я отдалечи от успеха. Шиникова, останала в догонваща позиция, нямаше какво повече да губи и стартира да рискува, вкарвайки повече мощ в отигравнията си, само че това за наша наслада, се оказа печеливша тактика и родната представителелка обезврежда пасива си. От този миг нататък българката се движеше само във въходяща линия в своето показване и с помощта на образцова за тревата игра в осмия гейм си завоюва основен пробив, който й даде опция до застане на начален удар за успеха. Белла беше повече от безупречна, като най-сетне можеше да разчита на първи сервис, а това натежа много в нейна изгода и тя се поздрави с крайния триумф в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР