Изабелла Шиникова никога досега не беше триумфирала в среща от

...
Изабелла Шиникова никога досега не беше триумфирала в среща от
Коментари Харесай

Отлична Шиникова сломи 12-тата поставена и донесе нова българска победа на РГ!

Изабелла Шиникова в никакъв случай до момента не беше триумфирала в среща от квалификациите на Ролан Гарос и привидно възможностите не бяха на нейна страна и през този сезон, имайки поради редицата ѝ ранни отпадания в предходните шампионати. Въпросните упования по никакъв метод не се сбъднаха, тъй като Шиникова показва най-хубавата си игра в хода на цялата 2022-ра и не остави шансове на И донесе втората българска победа в Париж, откакто през вчерашния ден Димитър Кузманов откри сполучливо акцията си във френската столица. Третата ни ракета при дамите пое самодейността от първата точка и не позволи да я изгуби самия край, с цел да се класира за втория стадий на пресявките, където я чака конфликт с гъркинята Валентини Граматикополу - 7:5 6:3.

Българката стартира мача на извънредно високи обороти и наказваше всяко едно по-плитко отиграване на съперничката си. Шиникова рядко изобщо губеше точки в този откъслек от дуела, като се снабди с задатък от 5:0 гейма за едвам 10 минути прекарано време на корта. Изведнъж Дятченко стабилизира представянето си, до момента в който родната ни представителка допускаше съществено количество непредизвикани неточности и се стигна до непредвиден поврат, защото рускинята изравни геймовете. Тогава нашата сънародничка прекъсна отрицателната си серия, реализирайки своя четвърти пробив и си завоюва правото още веднъж да сервира за триумфа в частта. По-вискоранкираната състезателка обаче не се отхвърли да се бори, което ѝ даде няколко благоприятни условия да доближи до тайбрек, но този път българката удържа на натиска и се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Втората част предложи радикално противоположно развиване и фаворитката заигра с отлична дълбочина при осъществяванията си. Белла пък като че ли беше изразходила прекалено много сили в предходния сет и не изглеждаше изключително свежа. Така рускинята поведе с 3:1 и по всичко личеше, че ще имаше съдбоносен сет за определянето на победителката, само че внезапно Шиникова се върна към тениса си от старта на дуела и завърши нещата с нова серия от пет следващи гейма в актива си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР