Из цял свят има хиляди мистериозни места, които са прочути

...
Из цял свят има хиляди мистериозни места, които са прочути
Коментари Харесай

5-те най-мистериозни места в България

Из целия свят има хиляди мистериозни места, които са фамозни освен със своята хубост, само че и със своите мистични сили. Свързват се с енергийни потоци, тайнствени общества, смразяваща кръвта история, именити жители и какво ли още не. Около тях битуват вълнуващи митове. На територията на България също има много такива места. Историите към тях са разнообразни – за някои се смята, че прогонват неизлечими болести, други пък сбъдват стремежи, написа actualno.com.

Запознайте се с топ 5 на най-мистериозните места в България.

1. Перперикон

Според поверията в Източните Родопи, най-много - към Кърджали, има доста злато. Едно от най-привлекателните места в тази местност е скалният комплекс Перперикон. Проф. Гергелчев – български геолог твърди, че в недрата му се намира злато, струващо повече от 150 милиарда $. Според проф. Николай Овчаров, който пък е създател на книгата „ Шифърът на Перперикон “, мястото е изтъкано от секрети, мистерии и загадки.
`5-те

На група учени им е направило усещане, че естественият радиоактивен декор на Перперикон е доста непосредствен до този на Тибет, най-много в царския престол на впечатляващия скален комплекс. Уникалното и от енергийна, и от историческа позиция място е ситуирано на 666 метра надморска височина. Това число е орфическо. Не е случайност, че родопското знамение е безусловно прието в света на езотериката. Филип Кар-Гом – английски мистик и академик включва Перперикон в листата на петдесет и един духовни центъра по целия свят.

2. Прокълнатото село Шишенци

Мистичното прокълнато село Шишенци е ситуирано в Северозападна България. То е най-известното място, известно с паранормални феномени, което към момента е обитаемо. Местните хора не престават да описват за разнообразни странни феномени и за срещи със самодиви, каращи ловците на духове да посещават селото с вярата да се сблъскат с някое от посочените феномени.

3. Белинташ



Белинташ е различен забавен скален масив, който се намира в сърцето на планината Родопи. Той също е доста фамозен като мистериозно място в България. Едно от поверията гласи, че преди милиони години на това място са кацали извънземни със своите галактически кораби. Други митове пък описват, че по време на Потопа точно на това място се е намирал Ноевият ковчег.

4. Бегликташ – Българският Стоунхендж
`5-те


Българският Стоунхендж се намира на 5 км. от Приморско. Мястото е сгушено измежду величествени скали. Бегликташ съставлява неизмеримо Светилище. Според археологическите разкопки, открити до този миг, то датира от 14 век пр.н.е. Поверията гласят, че мястото е населявано от две мистични божества.

5. Богородична стъпка

Богородична стъпка е скално образувание, намиращо се край Стара Загора. Привлича много гости. Легендата гласи, че на скалата римляните са хванали християнин. С редица изтезания се опитвали да го принудят да се отхвърли от своята религия, само че той не се поддал и споделил, че няма да го направи, даже и това да му коства живота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР