Ийгъл Пас, Тексас — Федерален съдия в Остин в четвъртък

...
Ийгъл Пас, Тексас — Федерален съдия в Остин в четвъртък
Коментари Харесай

Федерален съдия блокира имиграционния закон SB4 на Тексас, който би криминализирал преминаването на мигранти

Ийгъл Пас, Тексас — Федерален арбитър в Остин в четвъртък блокира управляващите на щата Тексас да ползват широкообхватен закон за имиграцията, който би им разрешил арестуване, затвор и преследват мигранти, които минават нелегално в Съединени американски щати.

Министерството на правораздаването и Американският съюз за цивилен свободи оспориха закона, прочут като SB4, който трябваше да влезе в действие във вторник, 5 март.

В заповед от 114 страници арбитър Дейвид Езра от Окръжния съд на Съединени американски щати за Западния окръг на Тексас почете настояването на оспорващите за предварителна възбрана, която не разрешава на управляващите в Тексас да ползват щатския закон.

Crossing в Съединени американски щати отвън входно пристанище към този момент е нелегално съгласно федералния закон, само че законът на Тексас би криминализирал действието на щатско равнище. Това ще разреши на чиновниците на държавните правоприлагащи органи да стопират и задържат всеки, обвинен в нелегално влизане в Тексас, и ще даде право на държавните съдии да издават де факто заповеди за депортиране. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР