IX извънреден конгрес на ПП ВМРО - Българско национално движение

...
IX извънреден конгрес на ПП ВМРО - Българско национално движение
Коментари Харесай

Извънреден конгрес: Кметът на Сандански Ат. Стоянов и лидерът на Петрич Ст. Божинов влязоха в ръководството на ВМРО! Кр.Каракачанов отново начело

IX ексклузивен конгрес на Политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване “ избра за ръководител Красимир Каракачанов.До избора на един ръководител се стигна след смяна в устава на партията, в който досега беше записано, че се ръководи от трима съпредседатели. За претендент за ръководител бе повдигнат и Ангел Джамбазки, само че множеството делегати на конгреса гласоподаваха за Красимир Каракачанов.

Каракачанов бе определен за почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация преди 2 година Преди това в продължение на 25 година той бе водач на партията.

С формалното му отдръпване през 2021 година, още веднъж на ексклузивен конгрес, отпред на партията застана триумвират в лицето на евродепутата Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселенов.

В новото управление на Вътрешна македонска революционна организация влизат още заместник-председатели Милен Михов, Красимир Богданов, Карлос Контрера, учредителен секретар за работа със структурите Александър Сиди, секретар по политиките за българите в чужбина Юлиан Ангелов, членове Ангел Джамбазки, Иво Пазарджиев, Георги Дракалиев, Антон Иванов, Красимир Червилов, Богомил Бранков, Стоян Божинов от Петрич , Петър Петров, Георги Петров, кметът на Сандански Атанас Стоянов , Владимир Митов.
В този състав на Националния изпълнителен комитет на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ има баланс сред опитните в политиката хора и младите и енергични дейци на Организацията.

Конгресът на Вътрешна македонска революционна организация даде поръчка, че ще продължи да отстоява правилата на достоверния български шовинизъм и ще се бори за правата на всеки един българин, където и да се намира по света.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР