ившият крал на Испания Хуан Карлос и съпругата му София,

...
ившият крал на Испания Хуан Карлос и съпругата му София,
Коментари Харесай

Бившият крал на Испания ще бъде на погребението на Елизабет Втора

ившият крал на Испания Хуан Карлос и брачната половинка му София, родителите на сегашния монарх Фелипе Шести, ще отидат на погребението на британската кралица Елизабет Втора, което ще се състои на 19 септември и на което ще участват и техният наследник и брачната половинка му, кралица Летисия, потвърдиха източници от кралския двор за организация ЕФЕ.

Дворецът " Сарсуела ", формалната резиденция на монарха, осведоми през днешния ден, че министерството на външните работи на Обединеното кралство е отправило покана към Фелипе Шести и кралица Летисия, както и към някогашния държавен глава и брачната половинка му София.

Срещу Хуан Карлос се води правосъдно дело във Англия за тормоз, заведено от някогашната му другарка, 58-годишната датска бизнесдама Корина цу Зайн-Витгенщайн, напомни Франс прес и bta.

През юли английски съд му позволи да апелира отказания имунитет по делото. През март Върховният съд в Лондон постанови, че Хуан Карлос към този момент не е " суверен " или " държавен глава ", с цел да разполага с имунитет.

Това бе крах за някогашния испански крал, който от 2020 година живее в заточение в Обединените арабски емирства. В началото на март испанското правораздаване приключи три следствия против него, по-специално за корупция и заграбване, свързани с неразбираемия генезис на благосъстоянието му. Така през май Хуан Карлос съумя да пътува до Испания, с цел да взе участие в регата и да посети фамилията си - аудиенция, която още веднъж разпали разногласията в страната му към личността му. 

Признат участник във възобновяване на демокрацията в Испания след гибелта на диктатора Франсиско Франко през 1975 година, през последните десетилетия имиджът на Хуан Карлос бе оскърбен както от персонални кавги, по този начин и от метода, по който ръководи имуществото си, означи Агенция Франс Прес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР