Иво Танев не е взел и стотинка от култовия си

...
Иво Танев не е взел и стотинка от култовия си
Коментари Харесай

Иво Танев разкри дълго премълчавана от него истина

Иво Танев не е взел и стотинка от паметния си шлагер от края на 90-те " Ако имаш 100 марки, стигат ти за цяла нощ “. Това разкрива самият той в биографичната си книга " Урок за мъже “. Тези дни шоуменът за следващ път бе грозно предизвикан и по тази причина си разреши да разгласява в профила си във Facebook тази дълго премълчавана от него истина за прословутите 100 марки.

За теб

" След албума с арии и канцонети издадох албума " Да дойдеш, сине “, който включваше единствено мои авторски песни, и дръзвам да настоявам, че най-малко шест от тях бяха извънредно хубави. Но за жалост нямах шанса да стигнат до всеобщия слушател и да станат обичани на мнозина. Може би не избрах верния продуцент и издател, а може по този начин да е било писано. Но по този начин си останаха. Само една от тях " За теб “ стана шлагер в осъществяване на Веселин Маринов. Той доста я хареса и аз му я подарих, само че я изпя под името " Колко доста те обичам “. Радвам се, че песента непрекъснато участва в репертоара му “, споделя Иво.

Куцо магаре

В един диалог бащата на Графа – Кирил Ампов, на смешка му подхвърлил, че в случай че вместо оперен албум направи попфолк, ще стане шлагер. Танев обаче отказал, защото нямал нито техниката, нито орнаментиката, при което фронтменът на " Спешен случай “ отсякъл, че това няма никакво значение и допълнил – даже куцо магаре да го изпее, отново ще има триумф. " Бате Кирчо посредством АРА аудио-видео откри ария, създателите на която бяха доста интелигентни момчета, наричайки себе си Братя Кулинови, които били безспорен шлагер в сектора, само че аз даже не бях чувал за тях. Те също бяха решили да опитват, като правеха текстове и песни, които звучаха като вицове, осмиващи обикновените потребности на огромна част от народа.

Хареса ми тяхната провокативност и заигравка с думите, само че си разреших да махна и трансформира няколко неща от текста, които ми идваха допълнително. По това време изнесеният ми и чист оперен глас звучеше необичайно в този жанр. Положих старания в тази ария да звуча малко по-грубо, чепато и даже просташки съгласно моите показа, с цел да се впиша в стилистиката. Много се забавлявахме в студиото, до момента в който записвахме. За достоверно звучене бате Кирчо ми отвори една биричка и отпивах от нея, до момента в който протоколирам. Дръпнах няколко пъти от цигара, макар че изобщо не пушех. Като чух записа, мъчно познах, че аз пея. За мен всичко беше на смешка и не залагах нищо на тази ария. Кирил Ампов я даде в АРА аудио-видео и те я трансфораха в шлагер “, продължава Иво Танев.

Парцали

След записа пътувал по работа в чужбина и на 1 февруари 1998 година се прибрал и с жена му отишли на пазара Ситняково. " Още с влизането безпогрешно разпознах песента 100 марки, която бях записал месец преди този момент. Буквално застинах. Бавно приближих до масата, на която се продаваха касети с музика. Нямаше неточност. От тонколоните звучеше моят преправен глас! Малко страхливо попитах продавача коя е тази ария. А той с известна доза пренебрежение ме попита: " Как може да не знаеш бе, брато? Това е 100 марки. Най-новият шлагер на пазара! “. Аз мигах на парцали. После му зададох въпроса, който го накара да огледа на мен с още по-голямо неуважение. " А кой я пее? “ Как кой я пее бе, Иво Танев я пее! “, с професионална подготвеност и удивление ми отговори той.

Дори долових в отговора му и лека нотка предимство, че видиш ли, той е наясно с изпълнителя и надали не си пие ракията с него… Поисках му касетата, с цел да я прегледам. Отгоре с огромни букви пишеше 100 DM, а вътре под ария номер едно още веднъж същото, както и моето име като реализатор! Гледах и не имах вяра нито на очите си, нито на ушите си. И в този момент ще си призная нещо! Не единствено че не съм спечелил и един лев от тази пасен, само че даже си купих касетата! Но това си остава мой проблем. В живота си имам доста пропуснати изгоди и това е една от огромните “, споделя оперният артист, трансформирал се в кумир в чалгата.

Мазен чалгаджия

" За някои и до ден сегашен съм " лоен чалгаджия “. Всъщност виновността е единствено и само в мен. От АРА аудио-видео доста държаха да работят с мен, само че защото аз не отговарях с нужния репертоар, започнах да повеждам всички огромни концерти и музикални събития на компанията. Така се срещнах с доста прелестни хора. Защото в този отрасъл има и такива. Реших да запиша още един албум, " Аладин “, който включваше много шеговити и осмиващи нелепостта песни, само че хората ги взимаха за чиста монета. А на хубавите и смислени песни тогава не се обръщаше внимание. След две години една преживелица с " огромна попфолк звезда “ ми подейства като катализатор и всичко завърши. Но казусът ми с гласа си оставаше и полагах големи старания да се оправя с него, с цел да мога си правя работата. Постоянно обикалях по доктори и лечители. Опитвах какво ли не. Похарчил съм хиляди левове, само че по този начин и никой не успяваше да сложи вярната диагноза и да даде съответното съответно лекуване “, написа още в книгата си Иво Танев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР