Иво Сиромахов, един от сценаристите на Шоуто на Слави“ и

...
Иво Сиромахов, един от сценаристите на Шоуто на Слави“ и
Коментари Харесай

Шегува ли се Иво Сиромахов: С вълнение ви съобщавам, че приех поста генерален директор на БНТ

Иво Сиромахов, един от сценаристите на " Шоуто на Слави “ и прочут създател на хумористични творби, с забавна обява във Facebook. Показваме ви я без редакторска интервенция в този момент: 

Скъпи другари,

С неспокойствие ви оповестявам, че одобрих поста общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Дълго време обмислях, претеглях плюсовете и минусите, организирах самостоятелни обеди с множеството от членовете на Съвет за електронни медии (очарователни дами са!) и в последна сметка те ми споделиха: Иво, ти си индивидът. Само ти можеш да оправиш този батак.

Никога не съм бягал от отговорност. Когато има да се свърши нещо, аз отивам и го приключвам. Така ще направя и с Българска национална телевизия.

За никого не е загадка, че най-силните години на националната телевизия са били по време на ръководството на Иван Славков – Батето. Всеки от Българска национална телевизия ще го удостовери. Затова моята цел ще бъде да върна най-малко малко от блясъка на това славно време.

В никакъв случай не недооценявам приноса на господин Кошлуков. Той е приключил много работа и аз ще се опитам да надграждам върху стореното от него. Благодаря ви за свършената работа, господин Кошлуков.

Ето какво считам да направя в четиригодишния си мандат:

1. Програмна скица

Програмната скица е гръбнакът на една телевизия. Някои излъчвания ще отпаднат, други ще бъдат леко пипнати, с цел да не звучат архаично. Да речем едно стойностно предаване като " Българска национална телевизия на 60 “ би трябвало просто да се актуализира и да стане " Българска национална телевизия на 63 “. Нека не подценяваме публиката, тя въпреки всичко може да брои.

Ще върна в програмата обичаният от дребни и огромни " Сънчо “. Всяка уважавана национална телевизия си има " Сънчо “! И БиБиСи, и кой ли не…

Поръчах социологическо изследване кои излъчвания от времето на Иван Славков феновете биха желали да гледат още веднъж. Получиха се забавни отговори – " Бързи, смели, сръчни “, " Мелодия на годината “, " Адрес 4000 “. Тези излъчвания са потвърдили във времето, че имат място в програмната скица на Българска национална телевизия.

Най-голям % от интервюираните желаят да върна " Розавата пантера “ и хубавите новогодишни стратегии.

Програмирал съм " Розавата пантера “ всеки ден от 19.30 (преди " Сънчо “), а върху новогодишната стратегия, изпълнена с комизъм и сцена, започваме да работим още занапред. Участието си към този момент са удостоверили най-обичаните артисти и смешници.

Ще засиля публицистиката. В момента феновете недоволстват, че няма задоволително журналистика, а политиците недоволстват, че нямат задоволително ефирно време в националната телевизия.

Аз имам решение на този проблем. То е просто и дейно. Колко са парламентарните партии? Седем. Колко са дните от седмицата? Седем.

Ще дам на всяка партия по три часа ефирно време, незабавно след " По света и у нас “. Да приказват там, каквото си желаят, да канят, който си желаят и да не ме занимават с непрекъснатите си искания! Още не съм почнал да ръководя, а те непрекъснато ми звънят. Назначи този, назначи оня... Ще ги назнача, несъмнено, човек би трябвало да съблюдава политическата подчиненост, другояче ще настъпи безпорядък. Гледам да съм добре както с ръководещата коалиция, по този начин и с опозицията, щото на следващия ден може и да не е съпротива, дет се вика.

Ще върна кореспондентските бюра на Българска национална телевизия. Всеки ден по света се случват забавни неща. Трябва да имаме сътрудник освен в Брюксел, само че и във Вашингтон, Буенос Айрес, Токио, Сингапур, Йоханесбург, Мумбай, Уелингтън. Ще открия общо 47 нови позиции. Имам готови хора за всяка от тях.

2. Структура на ръководството

За да избегна корупционни практики, ще назнача 12 заместник-директори, по един за всеки месец от годината. Дал съм листата с имената им в Народното събрание, в този момент го ревизират за спор на ползи, тъй като господата април и октомври били в родствена връзка с мен. Няма проблем, в случай че кажат – ще ги сменя. За другите 10 не могат да потвърдят нищо.

Над оперативното ръководство ще има Обществен съвет от 450 души. В него ще влизат всички депутати, всички министри и заместник-министри от държавното управление, членовете на висшия правосъден съвет, регионалните шефове, кметовете на общини с над 20 хиляди души население, синдикални водачи, представители на креативните съюзи и на неправителствения бранш.

На всички тия 450 души ще се заплаща някаква алегорична сума от бюджета – да речем 2000 лв. на месец, с цел да бъдат въпреки всичко стимулирани да правят работата си. Веднъж месечно Общественият съвет ще се събира в зала 1 на НДК на банкетни начала – да хапнат, да пийнат и да обсъдят ситуацията в малкия екран.

Особеното в тази ситуация е, че всеки член на Обществения съвет ще има право да взе участие директно в програмата на Българска национална телевизия. За задачата ще назнача щатни координатори, които да одобряват позвънявания от Обществения съвет 24/7.

Да речем някой от Обществения съвет има персонален празник. Звъни на координатора и споделя: " Искам да пуснете по малкия екран песента " Сънувала търновска кралица “ на Илка Александрова.

Координаторът е задължен незабавно да прекъсне програмата и да пусне песента.

Разбира се, с цел да не се злоупотребява, съм поставил предел – всеки член на Обществения съвет има право на до три позвънявания на ден. Щото може да речем индивидът да се е понапил и да желае да му пуснат " Търновската кралица “ 10 пъти. Което би било леко досадно за фена.

3. Социална политика

Най-важни в една телевизия са фрагментите. Знам го, тъй като към този момент 23 години и аз съм кадър. Идвам от низините, бил съм сценарист, редактор, водещ, тъй че знам проблемите ви и считам, че заслужавате двойно, че и тройно по-голямо възнаграждение.

В момента в Българска национална телевизия на щат работят към 1500 индивида. В златните години на Иван Славков са били 4000 индивида. Тоест, аз би трябвало да назнача още към 2500 индивида. Ще заложа на млади, амбициозни експерти. Предимно дами. Българска национална телевизия би трябвало още веднъж да стане люпилня на нови гении.

Много хора ме питат какво ще върша с почивните бази в Китен и Пампорово. Благодаря им за този въпрос. В момента съм в договаряния с генералния шеф на гръцкото Българска национална телевизия Кирякос Кевалакис и договаряме с него бартер за почивки на разменни начала. Гръцките тв служащи ще почиват в Китен, а на нашите Кевалакис дава почивна станция в Халкидики, на първа линия, всяка стая със независим хигиеничен възел, закуска – първа промяна от 6.00 до 6.30, втора промяна – от 6.30 до 7.00. Договорил съм цени от 4 лв. и 28 стотинки на легло + 2 лв. и 30 стотинки на храноден. Мисля, че е добре.

Това, в общи линии, е концепцията ми.

Благодаря на всички, които ме поддържаха.

Ще се постарая да не ви отчайвам!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР