Иво Прокопиев, изглежда, е изпълнил заканата си да съди Карадайъ ...

Иво Прокопиев, изглежда, е изпълнил заканата си да съди Карадайъ

Защо ДПС вече не споменават името на „олигарха“ и неговия „кръг“

Иво Прокопиев, наподобява, е извършил заканата си да съди Карадайъ и компания за клюка

Войната на Движение за права и свободи против олигарх и медиен кръг не престава, само че без да споменава поименно за кои тъкмо става въпрос . Днес от групировката на Доган и Пеевски дадоха брифинг в Народното събрание поради обява, от която те не са останали удовлетворени, тъй като още веднъж ги свързва със отбрана ползите на руснаците.

„ Поводът, по който заставаме през днешния ден пред вас, е една долна опашата неистина, която я видяхме в медиите на олигарха “, сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. „ Става въпрос за експорт на артикули от петрол с генезис Русия и дерогацията на Европейската комисия за България. Изключението съгласно нас е за българските жители, а не за едрия бизнес. Още по-малко може да послужи като основа за следващата неистина по адрес на Движение за права и свободи от кръга на лъжата.  В обявата на лъжците през вчерашния ден, оповестена в 19,06 ч. , настояват, че сме подкрепяли износа на нефтени артикули макар европейския правилник и дерогацията такава, каквато е за България “, добави Карадайъ.

От Движение за права и свободи още на съвещанието на Комисията по енергетика декларирали, че ще предложат закон за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия.

„ Това е позицията на Движението за права и свободи, само че макар това, макар обстоятелствата и самите обстоятелства не пречат на лъжците да лъжат по адрес на Движение за права и свободи и сътрудници от Движение за права и свободи, както го вършат към този момент четвърт век. Дълго време ние от Движението за права и свободи не се занимавахме с техните неистини, само че към този момент, както виждате, последните две години изобличаваме всяка тяхна долна опашата неистина по адрес на Движение за права и свободи, изнесена в медиите в кръга на лъжата на олигарха и от неговите проксита и реализатори тук в Народното заседание “, изкоментира още ръководителят на Движение за права и свободи.

Той отхвърли да дава отговор на въпроси на медии.

След запитване на кореспондент на „ Флагман “ - за какво към този момент не загатват името на олигарха , Карадайъ сподели единствено: „ Вие се сетихте, нали? “

Карадайъ и обкръжението му бяха подели  против Иво Прокопиев, в която го назоваха „ олигарх и медиен монополист “, както и против неговия „ кръг Капитал “.

Защо обаче към този момент не ги загатват поименно? Вероятно поради осъществяване на на Прокопиев отпреди няколко месеца да заведе серия от каузи за клюка против Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов.

А другояче по информация на „ Флагман “ , която е вбесила Движение за права и свободи и Карадайъ през вчерашния ден, е в уеб страницата Mediapool. Той не е благосъстоятелност на Иво Прокопиев, въпреки че е спряган за част от неговия кръг.

 

Източник: flagman.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg