Иво Прокопиев е обявил за продан морското си имение в

...
Иво Прокопиев е обявил за продан морското си имение в
Коментари Харесай

Уплашен от Бареков олигархът Прокопиев продава палата на Буджака на авера си Оги Хапчето

Иво Прокопиев е оповестил за обмен морското си имение в околност Буджака в Созопол, научи,,Уикенд “ от имотни брокери от обкръжението на медийния необут. Според думите им издателят на,,Капитал “ взел решение за продажба на тузарския летен дворец още преди два месеца, откакто управляващите стартираха инспекция за законността на парцела.

Само преди дни община Созопол издаде заповед за събарянето на оградата на къщата на Иво Прокопиев на Буджака, защото солидното заграждение препречва достъпа на простосмъртните туристи до райския залив. До инспекцията се стигна, откакто някогашния тв водещ и евродепутат Бареков подаде сигнал до институциите, гарниран с проведено от него всеобщо посещаване до палата на Прокопиев.

Вбесен от дейностите на Бареков, медийният необут заплаши да го съди и разгласи, че имението му на Буджака е законно и че туристите можело да стигнат до плажа по тясна пътечка, минаваща край заградения с 2-метрова ограда негов парцел. Сега обаче Прокопиев има период от 2 седмици да събори противозаконната ограда, а в случай че не го направи, това ще бъде свършено от общинските управляващи в Созопол за негова сметка.

Перипетиите към морското имение на Буджака са принудили Иво Прокопиев да разгласи за обмен къщата си. Според осведомени той дори към този момент е намерил покупател за влиятелния парцел – Иван, огромния наследник на фармацевтичния могул Огнян Донев. Каква е цената на договорката, към този момент остава мистерия. Оценката на брокерите е, че имението на Прокопиев коства над 2,5 милиона лв..

Според локалните поданици разградският приватизатор и медиен необут е придобил имота от над 3 декара в местността Буджака за жълти стотинки, плащайки по 3 лв. на квадратен метър земя. Към днешна дата свободна земя в предпазената на книга околност към този момент не се предлага, защото всичко от дълго време е изкупено. Сделки обаче се реализират при цена от най-малко 1300 евро на квадратен метър застроена повърхност.

Във финансовите среди пък интензивно се мълви, че бизнесът на Иво Прокопиев много е позакъсал. До този извод се стига освен от желанията му да продаде лятната си резиденция в Созопол, само че и от скорошната му договорка с Николай Василев, вицепримиер в държавното управление на Симеон Сакскобургготски. В началото на месеца медийният необут продаде сдружението си,,Алфа асет мениджмънт “ на фонда,,Експат асет мениджмънт “, ръководен от Василев. Сделката по поглъщането на борсовите финансови активи на Прокопиев към момента чака утвърждение от Комисията по финансов контрол.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР