Иво Мирчев, дясната ръка на Христо Иванов в Да, България,

...
Иво Мирчев, дясната ръка на Христо Иванов в Да, България,
Коментари Харесай

След въпроси към Рашков - ще има ли скандал със зам.-председателя на ГЕРБ в парламента на тема наркотрафик?

Иво Мирчев, дясната ръка на Христо Иванов в „ Да, България ”, част от обединението „ Демократична България ”, публично е изпратил въпроси до служебния вътрешен министър Бойко Рашков по отношение на Исмет Османи. Османи е считан за сериозна фигура в наркотрафика на Балканите, а още преди образуването на 45-тия парламент следствие на публицисти от уеб страницата " Биволъ ", разрастващи плана Bird.bg, към този момент определената за зам.-председател на 46-тия парламент Росица Кирова с Османи.

Мирчев пита Рашков следното:

1. Разполага ли Министерството на вътрешните работи или ДАНС с оперативна информация по отношение на активността на лицето Исмет Османи на българска територия?

2. В случай, че има съществуване на информация за противозаконна активност осъществявана от лицето Исмет Османи, подхванати ли са дейности в това отношение? Ако отговорът е позитивен, какъв е бил характерът на тези дейности?



Изборът на Кирова за (от квотата на ГЕРБ) провокира бурна реакция от водача на гражданското придвижване БОЕЦ Георги Георгиев. Във той изиска от „ протестните партии ” да не се крият зад процедури – че претендентите за ръководител и зам.-председатели били препоръчани „ ан блок ”, т.е. не един по един, и да предизвикват нова процедура, с цел да бъде определен нов човек на мястото на Кирова.

Припомняме, че Кирова беше част от „ ИТН ” (ИТН) – като регионален координатор, само че беше изгонена от групировката на Слави Трифонов, откакто се оказа компания на експремиера Бойко Борисов в едно от прословутите му пътувания и включвания от джипа му. Зам.-председателят на Има Такъв Народ от трибуната на 45-тия парламент поради това и поради Османи, само че 2 дни по-късно със следните думи: " Позволих си да изтъквам непроверена информация, деяние, което е непривично за мен и моите сътрудници, за което откровено се оправдавам ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР