Иво Лилов напуска поста си на областен лидер на БСП-Враца.

...
Иво Лилов напуска поста си на областен лидер на БСП-Враца.
Коментари Харесай

Трус в БСП-Враца! Областният лидер Иво Лилов подаде оставка

Иво Лилов напуща поста си на регионален водач на БСП-Враца. Новината бе обявена персонално от него на свикана изключително конференция.
„ Оттеглям се от председателското място. Вярвам, че постигнахме задачата си. Провеждахме политика близка до хората. Запазихме структурите си, чиято цел е работа в полза на жителите. Голямата задача е реализирана, а точно да извадим ГЕРБ от властта. Благодаря на всички хора, на членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия, с които работихме дружно в годините. Вярвам, че дадох своя непретенциозен принос към активността на организацията “, съобщи Лилов.
Той показа още, че решението му е персонално и не е взето под напън.
„ Няма да оставя региона, уговорките, работата в интерес на района ни и хората тук. Независимо дали ще съм регионален водач или не ще работя за Северозапада “, добави още той.
Междувременно стана ясно, че за довечера е планувана конференция, на която са щели да изискат оставката му, само че коментарът на Иво Лилов бе, че много хора знаят за отдръпването му и то не от през днешния ден.
Към момента не е ясно кой ще бъде определен за поста регионален ръководител на Българска социалистическа партия.
„ Всеки сътрудник има качества и не мога да разясня кой е най-подходящият за моето място. Ръководството на регионалната организация е екипна работа. Само с персонални качества не става “, добави още водачът в оставка.
Иво Лилов направи и анализ на миналите избори. Данните демонстрират, че алените са втора политическа мощ в региона. Най-голямо доверие и брой гласове Българска социалистическа партия има в община Мизия, където гласовете за партията са едвам с 50 по-малко от тези за ГЕРБ.
Мощна поддръжка е получена и от жителите на община Оряхово, макар че кметът от ГЕРБ е пропагандирал през персоналния си профил във фейсбук.
Добри резултати регистрират от партията и в общините Мездра и Хайредин.
„ Благодаря на хората от региона, които се изправиха против режима на ръководство и гласоподаваха свободно. Вярвам, че те са същинските герои на днешното време и те стопираха ръководството на ГЕРБ.
Благодаря и на 12-те претенденти в нашата листа, които застанаха с имената и лицата си, получавайки от хората поддръжка за смяна и ново начало.
Изборите бяха белязани с напън от локалната власт, с корпоративен избор и стотици сигнали за купени гласове. Цената за глас скочи до 150-200 лева Тежка е оценката за ГЕРБ, показваща, че националната обич коства пари “, сподели още Иво Лилов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР