Иво Инджев е дългогодишен журналист. Текстът е от блога му.

...
Иво Инджев е дългогодишен журналист. Текстът е от блога му.
Коментари Харесай

Цъфна пак дружбата между властта и овластената да бъде опозиция БСП

Иво Инджев е дълготраен публицист. Текстът е от блога му.

И Българска социалистическа партия изпраща с похвали като позитивен воин отиващия си с фанфари за (не)стореното от него на поста основен прокурор Сотир Цацаров. Стана ясно от изявление да зам. ръководителя на парламентарната група на партията Драгомир Стойнев пред БТВ, че съгласно алените господин Цацаров е " несъмнено мощна кандидатура ", т.е. е заслужен да бъде на(д)граден с прекачване на фронта на " битката " с корупцията на овакантения при скандални условия от различен любимец на ГЕРБ пост отпред на комисията КПКОНПИ.

След имитацията на пост травматична болежка на ГЕРБ от съмненията за съглашателството на някои десни гласоподаватели с Българска социалистическа партия на втория тур на локалните избори в София, на процедура алените потвърдиха още веднъж, че са

дружно с ръководещите (и) във връзка с рокадата Гешев – Цацаров.

Само че не го вършат скрито в тъмна стаичка и без доказателства за съглашателството, а очевидно и по тв приемника.

И за какво да не са си в екип, откакто могат да се нагаждат взаимно по въпроси, като отхвърлянето на интернационалната спогодба за отбрана на децата и дамите от домашно принуждение или по тематиката за нуждата България да става все по-зависима от някогашната ни колониална владетелка Русия в енергетиката и да бранят матушката си с бърборене против нейното санкциониране от Запада?

Не била взела още левицата решение дали да поддържа кандидатурата на Цацаров за поста. Но я считат

не просто за " мощна ", а напряко за " безспорна "

(с началството не се спори, съгласно казармената подчиненост в духа на единоначалието, единопрокурорието и впрочем безалтернативности, наследени от казармения строй). Така от " Позитано " 20 се подредиха и до Движение за права и свободи, което напряко разгласи личността на основния прокурор за " национално благосъстояние за всяка страна ".

Защо власта и формалната й съпротива толкоз доста обичат господин Цацаров? Много просто (дори и за " простите " гласоподаватели, обичаните на Борисов): тъй като не вкара нито един от техните значими хора в пандиза за цели 7 години, през които се изяви като охранител на крадливото статукво. При това преследваше изборно демократите от държавното управление на Борисов, одързостили се да го изоставен. Именно общото опълчване на демократите е обединителна идея за всички, които ги псуват на " психодесни ", в което властта и така наречен съпротива от Българска социалистическа партия се състезават от години.

Уж са едни никакви, незначителни, някакви дребни вредители (на дясното, за което очевидно и Българска социалистическа партия е " загрижена " като ГЕРБ), само че

демократите се оказаха най-едрият залог за заварката сред играещите си на врагове ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Този факт не може да бъде прикрит зад обвиняванията, че " Демократична България " била предала дясното в съюз с Българска социалистическа партия – писък, в който водещият глас е на ГЕРБ, а Българска социалистическа партия единствено се подсмихва съучастнически в миманса под мустак като Сталин, който се надява Хитлер и Чърчил да се унищожат взаимно, с цел да се намеси по-късно с алените си ескадрони в завладяването на света.

Ето за какво Българска социалистическа партия не желае да пречи на удостояването господин Цацаров с нов висок пост посредством своя кандидатура против избраника на властта.

Не че е доста значимо ( напряко си е огромен праС, с цел да не кажа огромна свинщина), само че ще бъде забавно по този мотив да бъдат чути обясненията на насъсканите против демократите гербаджийски пропагандатори на Бойковата истина, съгласно които някакви глупави демократи били подведени да гласоподават за Мая Манолова от (неназовани) злодеи – неназовани, тъй като посочването на Христо Иванов и Атанас Атанасов е откровена клюка против тях, защото те в никакъв случай никого не са приканвали да гласоподава за Манолова.

Би било редно да е ред на ГЕРБ да се оправдава, че получава за кой ли път поддръжка от Българска социалистическа партия.

Подстрекателите на тази фамилиарност освен не са анонимни, само че са обществено горди със своята " еластичност ".

Само че да дочакаш писмо с самопризнания от мъртвороден " демократ ", съгласил се още на учредителния конгрес на партията си да следва сляпо своя водач, който да му се кара като на крепостен селяндур и да му не разрешава да приказва по съответни тематики (както Борисов забрани на 3 декември 2006 година на хилядите учредители на ГЕРБ в НДК да приказват за приятеля му Георги Първанов), е идея, надута като балон. Чак откакто им се спука балонът, ще се отприщят потиснатите рецензии. Засега той към момента се издига, въпреки и все по-трудно заради баласта на властта, колкото и генералът да изхвърля зад борда натежалите чували с " трупове " на провинили се пред него съпартийци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР