Иво Христов има рядко заболяване, но и дар от Бог

...
Иво Христов има рядко заболяване, но и дар от Бог
Коментари Харесай

Борбата за живот и талантът: Иво Христов с нов роман

Иво Христов има рядко заболяване, само че и подарък от Бог - ръката на публицист! Той е на 17 години, а към този момент издава седмата си книга! " Портиерът към пъкъла " е нейното заглавие.

Снимка: bTV

„ Разказва се за едно момче, което е яростно на живота. Той няма пари. Един тип е безпаричен и отхвърлен от хората. Влюбен е в едно момиче, само че то не му обръща безусловно никакво внимание и той прибягва до по-сериозни ограничения. Започва да я следи, желае да поддържа връзка с нея. Но си мисли, че е по-нисък клас човек от другите. Всъщност тя си има другар, той е богат. И най-после се случва нещо, което не е планувано. Случва се нещо неприятно в действителност, само че ще оставим читателите да схванат какво е”, описа младият публицист Иво.
Млад български публицист се бори с подло заболяване Тумор в гръбначния мозък може да го остави неработоспособен
Той бе безапелационен, че не е ядосан на живота.

„ Даже съм благополучен. Просто имаше някои моменти, бяха преди години, когато нищо не беше наред. Изследванията не бяха наред, нямах другари, общувах с малко хора. Бях отхвърлен поради това един тип, че съм друг и този воин също въплъщава мен и част от моите мисли. Но имам вяра, че същинските другари занапред предстоят”, показа Иво.

Преди пет години един февруарски ден Иво усеща неразположение. Със фамилията му отиват болничното заведение а диагнозата се оказва страшна. След три е в операционната, отстранен е първият от голям брой тумори.

Снимка: bTV

„ Буквално думите на докторите бяха " Ние не можем да помогнем, търсете избавление някъде другаде ". Няма да не помни по какъв начин си тръгнахме от болничното заведение, плачейки с думите, които бяха планувани от докторите " Остават ви две седмици живот”, спомня си майката на Иво – Милена.

През миналите пет години Иво изкарва четири мозъчни интервенции.

„ От една такава интервенция, той загуби слуха в дясното ухо. От една такава интервенция му остана пареза в левия крак”, показа още Милена.

Иво страда от рядката болест неврофиброматоза, при която се образуват голям брой тумори в региона на гръбначните и мозъчните нерви.

„ Туморите с течение на времето някои порастват, някои са в застой. От последния обзор ни споделиха, че по гръбнака туморите, които там са открити, са значителен брой. Сега началото на юни месец още веднъж пътуваме за Германия, където ще се прави ЯМР и на глава. С болежка споделям, че туморите, които са там, са два, плашещи, тъй като този от лявата страна заплашва да му вземе слуха изцяло и вечно. Има още един в дребния мозък. Поне за тях са ни споделили, че би трябвало да се следят прецизно, защото демонстрират наклонност към напредък. Предстои ни имунотерапия, сега сме на метадонова терапия. Просто какво да кажа – битка за живот”, сподели майката на Иво.

Снимка: bTV
Според статистика в интернет болестта е най-активно до 18-годишна възраст, докато човешкият организъм се развива най-бързо, добави още тя.

„ Самата аз не мога да потвърдя дали това изказване е правилно, защото той след броени месеци, след два месеца ще стане на 18. Искрено се надявам да е по този начин, дай Боже туморите да спрат да порастват. Много постоянно, когато си приказваме, той споделя " Мамо, имам ги, те не пречат, стига да не порастват, да не вършат разсейки. Доброкачествени са, бленувам си в даден миг заболяването да затихне”, изясни Милена.

Снимка: bTV
Един надзорен обзор в Хановер им коства пет хиляди евро... За да съумяват да подържат лекуването му, всички вземат участие.

„ Хората подаряват, купуват от моите сувенири. Казват, че няма да се уморят да купуват красивото и да се радват на красивото. А пък щерка ми - тя е индивидът зад акцията, уредникът. Съпругът ми - той е индивидът с документите. Ивчо е боецът в фамилията, писателят, вдъхновителят. Аз съм майката. Майката, която е разполагаем 24 часа в денонощието. Казвам, че в този живот всеки има задача. Така мисля. Така е редно. Всеки да е с някаква задача в този свят. Моята е да съм майка”, съобщи Милена.

Майка му постоянно е и първият му четец.

„ Докато в първата си книга той разказваше за отрязани ръце и крайници, за кръв, за трупове, той сподели особено за тази книга към този момент чувствам светлинка в тунела, тъй като писането му става по-ведро. Усещам го по какъв начин стартира да се ориентира към същинските истории, а хорърът остава на заден план”, изясни тя.

Снимка: bTV
„ Просто се надявам, че един ден ще открия моето момиче, животът ще се оправи и един ден ще бъда здрав. Затова в този момент желая да пиша повече за живота като цяло, за любовта и по тази причина по какъв начин тя трансформира хора. Дори нещо да е неизбежно, просто би трябвало да се обичаме и това в действителност е светлината в живота ни. Затова и книгите се трансформират. Аз се трансформирам с годините и постаравам се да виждам по-ведро на живота. Тъй като има хора, които са по-зле от мен, има хора, които са в по-лошо положение от моето. Аз съм благополучен, че имам поддръжката на моето семейство и по тази причина, че има толкоз хора, които ме поддържат, това е най-важното”, сподели Иво.

Талантът му го е избавил не финансово, а душевно. И най-пагубното за една майка е детето й да се откаже да следва фантазиите си.

Снимка: bTV

„ На последната книга го накарах да ми напише " С любов за мама и давам обещание да не спра да пиша ", защото има моменти, в които споделя " Не желая да пиша, отхвърлям се, мен хората ме четат от страдание, кой съм аз? Не мога да пиша! " и аз тогава съм доста гневна, тъй като знам, че това не е така”, изясни Милена.

Снимка: bTV
„ Не желая да бъда друг, видяно от неприятна позиция. Не желая да съм болното момче, просто от време на време нуждая се от помощ, когато се постановат прегледи и интервенции или нещо друго. В множеството случаи се старая да бъда писателят, мощното момче. Хората да гледат на мен като човек, който съумява, не като човек, който продължава да затъва и който е болен, който е на прага на гибелта. Аз се усещам добре и съм благополучен, че имам опцията да се срещам с толкоз хора, да се срещам с други хора и те да ме поддържат. Ще има и хубави моменти, в действителност мъчно е, само че положителните моменти са повече от лошите”, решително сподели младият публицист Иво Христов.

Премиерата на " Портиерът към пъкъла " е на 16 май в столичен клуб.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР