Иво Димчев разказа в студиото на Денят започва с Георги

...
Иво Димчев разказа в студиото на Денят започва с Георги
Коментари Харесай

Импровизираните концерти на Иво Димчев на полско-украинската граница

Иво Димчев описа в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по какъв начин песента му " I-CURE " е впечатлила украински бойци и по какъв начин е решил да направи няколко спонтанни концерти в Украйна.

" Получих известие от украински боец, който ми сподели, че моята ария е химн на неговия батальон. Когато получих това известие от украинския батальон, се разтреперих, не съм предполагал, че моята музика има място там. Когато стартира войната, си споделих, че доста желая да пея в някакъв бежански лагер, само че си споделих, че тези хора нямат потребност от моята музика, те оцеляват. Но когато получих това известие, си споделих, може би има смисъл да съм там. Не можах да вляза през границата, тъй като бях единствено с персонална карта и си споделих, тогава ще остана тук в лагера ", показа Иво Димчев.

Съобщението от украинския боец пристигнало по време на присъединяване на Иво Димчев в Белгия. Случилото се го предизвикало да не се прибере в страната ни, а да се насочи към Полша.

" Отидох на границата в бежанския лагер и им споделих, че желая да имам концерт за хората. Казаха че не могат да ми оказват помощ с техника. Купих две огромни колони, построиха ми сцена от палети и започнах три дни всеки ден по два-три часа да пея на входа на бежанския лагер. Три дни не млъкнах, хората минаваха, забавляваха се, най-вече се забавляваха доброволците от целия свят, само че имаше и доста украинци, дами с деца. Хората идваха, стояха, слушаха, танцуваха. Очевидно намираха в цялата покруса и драма някакво кътче, време да се върнат назад към живота. За мен това е задоволително ", описа още музикантът.

" Преди време правех изкуство за самото изкуство, само че в този момент си споделих, че моята задача е да оказвам помощ на хората ", приключи Димчев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР