Иво Даскалов - Лудия ще лежи 10 години в затвора.

...
Иво Даскалов - Лудия ще лежи 10 години в затвора.
Коментари Харесай

10 г. затвор за Иво Лудия за касапницата с три трупа на Вели...

Иво Даскалов - Лудия ще лежи 10 години в пандиза. Това е решението на магистратите от Окръжния съд в Пловдив. Иво, който аргументи гибелта на трима при зверска злополука точно на Великден предходната година, призна виновността си. Така наказването от 15 години затвор се редуцира с 1/3 и става 10 години. Със същото решение му се лишава книжката за 12 години. 

Разпоредителното съвещание по делото рябваше да се състои на 7 юли, само че съдията го отсрочи за през днешния ден, поради нередовно призована потърпевша от закононарушението. Елена Иванова, сестра на починалия в мелето Николай Иванов, не била известена за старта на процеса. Така юристите показаха, че има процесуални спънки за предоставяне ход на делото и съдийският състав се съгласи с това. 

Днес Даскалов се появи с патерици в правосъдната зала, защитаван от татко и наследник Давчеви. Така се случи и при опита за старт на съвещанието при започване на юли. 

Припомняме, че Даскалов се качи с 2,17 промила алкохол в кръвта във возилото си. На посочената дата той бил със свои близки и познати в къща в село Бойково, където чествали Великден. Около 21,30 ч. те се качили на колата на Лудия - джип БМВ. Карал със 180 км/ч при позволени 90 км/ч.  Предприел маневра изпреварване, само че не съумял да се върне в напуснатата от него пътна лента, вследствие на което настъпил преден конфликт с идващото насреща БМВ. Вследствие на конфликта на място починаха двама души, а третият умря в болница. 

Според техническата експертиза, причина за злополуката е ръководство от Лудия след приложимост на алкохол, с превишена скорост  и предприемане на изпреварване по време и място, когато това не е било безвредно.

Спрямо Даскалов бе взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 20 000 лв. от Апелативния съд в Пловдив. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура му е наложена възбрана за овакантяване рамките на България и му бе взета книжката.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативния съд. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР