Иво Даскалов (Иво Лудия) е летял със 132 км/ч по

...
Иво Даскалов (Иво Лудия) е летял със 132 км/ч по
Коментари Харесай

Иво Лудия е шофирал със 132 км/ч, преди да убие трима!

 Иво Даскалов (Иво Лудия) е летял със 132 км/ч по новоремонтирания Околовръстен път на Пловдив, при ограничаване от 90 км/ч, преди да се забие челно в идващия отсреща лек автомобил. Това излиза наяве от оповестения протокол от изнесеното съвещание на състав от Апелативен съд Пловдив в болничната стая на обвинения. Тогава бе изменена мярката за неотклонение от " задържане под стража " на " парична гаранция от 20 000 лв. ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Адвокатите оспорват изказванието, че той е управлявал колата и слагат под подозрение идентичността на кръвната група на откритата върху парчето от кормилото кръв и петното кръв по подзащитния им. Изтъкват, че са комплицирани данните на двамата водачи, защото Даскалов нямал нарушавания за превишение на скорост, само че имал други незначителни - карал без колан, управлявал непознат автомобил, който не е минал годишен механически обзор.

Защитата предлага в бъдеще време да се направи проучване на пътния сектор, с цел да се откри дали злополуката е вследствие на дейностите на Иво Лудия или повода е в неправилния път. Даскалов е в тежко здравословно положение със счупена тазобедрена става и му е направена интервенция. Предстои му дълго лекуване, след което дълго възобновяване и рехабилитация, акцентира отбраната му. 

Обвиняемият е открит в непосредствена непосредственост до шофьорската врата, а според  съдебно-медицинската експертиза, кръвната група на Даскалов е идентична с тази на кръвта върху кормилото на моторното транспортно средство. Автотехническата експертиза пък е безапелационна по два пункта - мястото на удара и скоростта на придвижване, декларира прокурорът.

Обвиняемият не е следвало да се намира в насрещната лента, а скоростта е била с 42 км/ч по-висока от позволената. " При това състояние – при скорост на придвижване 132 км/ч и такава на отсрещния автомобил в границите на разрешената към 90 км/ч, всички можем да преценим какви ще бъдат последствията от удара. Те са налице - 3 натрупа ", заключава държавният обвинител. Той е безапелационен, че здравословното положение не би трябвало да бъде главен и водещ претекст при установяване на мярката за неотклонение, защото му е обезпечено всичко необходимо за лекуването. 

Адвокатът обаче афишира, че Даскалов напълно е съдействал на органите, предал е непринудено мобилния си телефон и е дал единодушие да бъде освидетелстван. Заради контузиите си не би могъл да извърши ново закононарушение. Оборва се изказванието на прокурора, че не е трябвало да се намира там (б.а. - в насрещното платно), защото ЗДвП дава това право при изпреварване. " Друг е въпросът дали оня водач е трябвало да бъде там. От тази експертиза ние не може да отговорим " - декларира отбраната.

Припомняме, че точно на Великден на Околовръстното шосе стана тежка злополука, при която загината трима души. След това жители започнаха разнообразни начинания да се отстранен безсмислените, съгласно тях, мантинели, защото лимитират опцията за отблъскване в страничния прием при нужда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР