Иво Аръков няма нужда от представяне, защото той е един

...
Иво Аръков няма нужда от представяне, защото той е един
Коментари Харесай

Иво Аръков сподели най-интимните си тайни

Иво Аръков няма потребност от показване, тъй като той е един от най-харизматичните и надарени мъже измежду актьорите освен от дребния и огромния екран, само че също по този начин и на театралната сцена, който единствено преди броени дни бе почетен с влиятелната премия " БГ фешън икона ".

Звездата му изгрява през 2011 година с кино лентата " Кецове ", а от този момент насам феновете му се умножават правопропорционално с участията му в разнообразни продукции. Сред българските поредици, в които играе, са " Фамилията ", " Скъпи наследници ", " Белези ", а все още е част от състава на хитовия сериал " Съни бийч ", в който се превъплъщава в спасителя Младен.

Само че родината ни надалеч не е единственото му поле за изява, защото той постоянно се снима и в задгранични заглавия, като наскоро застана един до друг до Каванч Татлъту, с който си партнира в сполучливата поредност " Ирония на ориста ". Освен всичко изброено дотук, Иво е и водещ на предаването " Мармалад ". Вижте какво показа артистът пред dir.bg:

Преди дни бе почетен с влиятелната премия " БГ фешън икона ". Как се чувстваш?

На първо място съм поласкан. Приемам този приз като комплимент, подчертаващ, че това, което върша, не остава неусетно. И въпреки през живота си в никакъв случай да не съм се стремял към сходни награди, не мога да отрека, че в този момент се веселя.

Очевидно се отличаваш с изтънчен усет, високи професионални достижения, безупречна просвета, морал и известност, защото това са част от критериите, по които се избират носителите на това отличие. Смяташ ли, че притежаваш всичко изброено?

Мисля, че владея даже повече (смее се). Все отново не съм работил само над тези няколко детайла в личностното си развиване, а и върху редица други. Ако би трябвало да бъда почтен, въпросните критерии, по които сподели, че се избират призьорите, в никакъв случай не са ми били предпочитани - те са единствено някои от точките, през които е минал цялостния развой на самостоятелния ми напредък. Разбира се, наред с чисто човешкото ми рационализиране, допускал съм и неточности, само че по-важното е, че съм успявал да извлека най-хубавото от тях, с цел да се трансформира в мъжа, който съм през днешния ден, точно по тази причина съм благополучен, че съм даден като добър образец.

Тази година ти си част от звездното жури на състезанието ни " Най-красива абитуриентка ". В тази връзка би ли споделил кои са качествата, които ще търсиш в участничките?

По принцип е мъчно начинание човек да реши харизмата на някого единствено по фотография, само че аз ще виждам цялостното лъчение на девойките, оценявайки освен естествената им хубост, само че също по този начин и техния темперамент, криещ се в погледа, стойката, избора на тоалет даже... Много са нещата, издаващи нечия натура и манталитет. За мен всеки подробност е от голяма важност - усмивка, наличие, самоизразяване, сексапил и така нататък По принцип не считам, че физическата прелест и сексапилът са най-важното, в противен случай, те са единствено част от даденостите на една жена, освен това от оня тип, който за жалост избледнява с времето. Ето за какво нейното наличие е от извънредно значение.

Говорейки по тематиката, няма по какъв начин да не те попитам ти какъв зрелостник беше?

Може би най-подходящата дума, с която да се опиша, е " чалнат " (смее се). Първоначално никой от нашия клас нямаше желание да се облича публично за това събитие, тъй като проектът ни бе да отпразнуваме завършването си в Турция. И тъй като щяхме да пътуваме, мислихме да си вземем само всекидневно облекло. Разбира се, бяхме планували една вечер, в която да се забавляваме, само че въпреки всичко...

И не спазихте традицията да отбележите сполучливото си дипломиране в елегантно облекло?

Напротив, както постоянно се случва в живота - решението ни се промени в последния миг... Това, естествено, значи, че ми се наложи да обикалям по магазините с майка ми, малко преди да тръгнем на път. Само че след към час и половина гледане на облекла към този момент желаех всичко да завърши, по тази причина напълно изрично отсякох, че ще избера нещо от последния магазин, който посетихме. Така се стопирах на бял велурен костюм с риза на бяло и оранжево каре, която имаше необятна яка в жанр 60-те години.

Има ли някоя забавна преживелица от бала, категоризираща се като полуда, останала запечатана в съзнанието ти, която искаш да споделиш?

О, има доста такива... Все отново бяхме в тийнейджърска възраст, което ще рече, че хормоните ни непрекъснато бушуваха, карайки ни да вършим какви ли не дивотии. Например, по време на тази екскурзия постоянно навлизахме в частни плажове със неразрешен достъп, без да си даваме сметка от кое място в действителност прекосяваме. Така се стигна до няколко недоразумения с турските управляващи.

Надявам се, че не сте се озовали в ареста.

А, не, до такава степен не се е стигало.

Макар през днешния ден да си се осъществил сполучливо, снимайки се в продукции на огромния и дребния екран, участвайки в театрални представления и изявявайки се като водещ на телевизионно предаване, кажи ми, липсва ли ти това нехайно време, преди вечно да напуснеш гимназията?

Знаеш ли, към момента ясно си припомням настроението и чувствата си в оня интервал, по тази причина мога да кажа, че той също беше изпълнен с неустановеност - питах се какво ми следва, накъде ще поема... Така че не бе чак толкоз нехайно, в противен случай, тогава сякаш безпокойството бе по-голямо от в този момент, тъй като през днешния ден към този момент знам какво е призванието ми и последвам своя път.

Така или другояче превъртяхме лентата задоволително обратно, дай в този момент да надникнем и в тогавашната ти класна стая. Какъв възпитаник беше и кои бяха обичаните ти предмети?

По-скоро бях " изборен възпитаник ", което значи, че се съсредоточавах върху дисциплините, които харесвах, неглижирайки останалите. Ситуацията беше или 6, или 2 (смее се). В последна сметка част от предметите приключих с оценка Отличен, друга - с Добър, по този начин общият ми бал бе Много добър. Иначе харесвах доста Химия и Физика, както и История, въпреки че увлечението ми по нея да бе на интервали, според от това чия история изучавахме, защото материалът не обхващаше единствено българската.

Определян си като един от българските секссимволи, а по това време радваше ли се на внимание от страна на девойките?

Тогава действително не си давах сметка дали съм харесван или не, просто тъй като ме вълнуваха напълно разнообразни неща, върху които съсредоточавах цялото си внимание, като музиката да вземем за пример. Тя бе другата ми пристрастеност, изпълваща свободното ми време. Останалото пристигна по-нататък.

В момента се намираш в Слънчев бряг, където снимаш хитовия сериал на bTV " Съни Бийч ". Как вървят фотосите и съумя ли неприятното време да помрачи част от тях?

Времето беше в действителност доста студено. Тази година започнахме да снимаме още от март месец, а поради персонажа, в който се превъплъщавам, постоянно ми се постанова да стоя пред камера по бански... Това напълно не бе облекло, уместно за неподходящите климатични условия. По принцип устоявам на ниски температури, само че един от дните бе толкоз мразовито, че в даден миг цветът на ръцете ми стана тъмносин, а ноктите - лилави. В интерес на истината най-голямото предизвикателство за мен бе да възпроизвеждам лятно въодушевление в такива условия. Иначе сме много натоварени, защото работим в действителност интензивно. За разлика от първия сезон на поредицата, чиито епизоди снимахме разпокъсано, в този момент имаме тъкмо избран график, с който би трябвало да се оправим. Благодарение на този факт нееднократно сме стояли до късно вечер.

Можеш ли да загатнеш какво ще се случи с твоя воин Младен в идните епизоди?

Тук ще изтъквам нашия сценарист Мирон Крумов, чиито думи гласят: " Как да разкажем нещо, без да споделяме нищо ", което по-скоро българските политици умеят, аз не съм се специализирал в това още. И въпреки всичко ще издам, че Младен узрява, колкото и парадоксално да звучи, тъй като, както разбрахме в първия сезон, той е затънал някъде сред 16-18 година и като че ли отхвърля да порасне. Макар обаче да е човек на живота и веселбите, откакто среща Дарина, той стартира да се развива и да поставя повече усърдие в любовта.

След като приключи отговора си по този метод, в този момент просто няма по какъв начин да не те попитам дали самият ти полагаш усърдие в любовта?

Да, по този начин мисля, само че може да въпреки всичко да питаш моята другарка, да забележим какво ще каже тя (смее се).

Да разбирам, че всички материали, оповестени в разнообразни медии, са истина и сърцето ти фактически към този момент е заето?

Точно по този начин.

В подобен случай ще разкажеш ли по какъв начин се случиха нещата сред вас двамата, защото май единствено това не пишеше във въпросните публикации?

Историята е малко дълга, само че ще я съкратя. Преди време трябваше да пътувам с мой другар по негови задължения, само че в последната минута той ми се обади, с цел да ми каже, че това няма да се случи и проектът ни пропада. Само че аз към този момент се бях настроил, че ще напусна София и не желаех да се откажа от тази концепция, по тази причина звъннах на Габриела, с която няколко дни по-рано се бяхме разбрали да се забележим. Тогава обаче още не бяхме двойка. Когато се чухме, тя ми сподели, че е отвън столицата, по тази причина с наслада възпламених колата и се насочих към мястото, на което бе тя. От оня миг нататък сме съвсем всеки ден дружно.

Явно имаш сантиментална натура, щом нямаш нищо срещу да предприемаш сходни пътувания за някого...

Може би. Аз просто не го подреждам като такова, само че евентуално има такива моменти, в които се демонстрира.

Като модел и артист, може ли да се каже, че си суетлив мъж?

Да, като всеки различен човек, без значение какъв брой небрежна е появяването му в обществото. Всъщност доста хора споделят, че точно небрежността работи за тях повече, в сравнение с изрядността. Това, което аз се старая, е просто да не престъпвам границата на рационалното.

Винаги си бил в добра форма, само че в този момент, около " Съни бийч ", тя несъмнено е съвършена. Как обаче я поддържаш?

За жал карантината доста ме ощети... Така че не мога да се похваля с такава мощ, каквато имах преди година. Ако трябваше в този момент да стартираме със фотосите на сериала, нещата щяха да стоят по друг метод. Но най-лесната формула, която съблюдавам, когато желая да имам добра фигура, включва добра храна, по-малко стрес, повече сън и тренировки.

Като казваш " добра храна ", имаш поради, че ядеш по-здравословно или спазваш избрана диета?

Ако би трябвало да съм почтен, по отношение на храната малко се поотпуснах през миналите месеци, през които си върших повече " дарове ", по този начин да се каже... Сега обаче се лимитирам и заобикалям тестените и сладките произведения.

Независимо от неприятното време в последно време, лятото наближава. Как мислиш да го прекараш?

Скоро трябваше да отпътува за Лондон, с цел да вземам участие в сериал на телевизия BBC, само че за жалост се наложи да го откажа, тъй като датите, в които щях да бъда в Обединеното кралство, съвпадаха с пет от снимачните дни на " Съни бийч " в София. Лошото бе, че нито екипът там, нито този тук можеше да направи нещо по въпроса, тъй че лятото ми внезапно се освободи. Затова в този момент ми следва да начертая нов проект и да реша къде да си умря, та най-малко нещо положително свърша през този сезон.

Съжалявам да чуя за това.

О, всеки артист има такива моменти, а и на мен не ми се случва за първи път. Например, през ноември предходната година получих позвъняване с положителната вест, че съм утвърден за продукция на " Marvel ", само че през декември в Англия излезе новия вариант на ковид, който осуети пътуването ми.

Сега се сещам за мисълта, че най-хубавото постоянно следва.

Да, и аз откровено имам вяра в това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР